DiğerUZUN HİKAYE

UZUN HİKAYE

05.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geri dönüşler, kazalar, efsane yükselişler, hüzün, mutluluk ve elbette zafer. F1’e dair her şey vardı Abu Dhabi GP’sinde. “Buz Adam” Raikkonen, bu sezon ilk kez kazanırken; “Altın çocuk” Vettel, ufak çapta bir mucizeye imza attı

UZUN HİKAYE

ERBATUR ERGENEKON

Sezonun içinde en fazla hikaye barından yarışını izledik Abu Dhabi’de... Bir Hollywood senaristinin kaleminden çıkmış gibiydi... Sezon başında, Lotus ile F1’e geri dönen Kimi Raikkonen, dönüşü sonrası ilk zaferini elde ederek, büyük bir başarı hikayesi yazdı. Raikkonen’in 1.’liği, takımı Lotus’u da, 1987’de Ayrton Senna’lı günlerden sonra ilk kez podyumun ilk basamağına taşımış oldu.
Fernando Alonso, Ferrarisi ile 2. olarak şampiyonluk umudunu son 2 yarışa taşımayı başardı. Yine de Alonso’nun 2.’liği; İspanyol pilot için yeterli bir mutluluk rüzgarı estirmekten çok uzak kaldı, zira unvan mücadelesindeki rakibi Sebastian Vettel, Abu Dhabi’de tarih kitabına yeni bir paragraf eklemekle meşguldü. Cezası sebebiyle, yarışa son sıradan başlayan Vettel, müthiş bir yükseliş hikayesi kaleme alarak, mücadeleyi 3. sırada tamamladı. Red Bull pilotu aldığı bu önemli sonuçla, son 2 yarışa, şampiyonluk yolundaki rakibi Alonso’nun, 10 puan önünde girmenin mutluluğunu yaşadı.
Kazalar etkiledi
Raikkonen’in kazanarak, Alonso - Vettel - Hamilton - Webber - Maldonado - Rosberg ve Button’ın ardından sezonun 8. farklı 1.’si olduğu gecede, korkutan kazalar yarışa damga vurdu. 9. turda Rosberg ve Karthikeyan’ın kazası, 39. turda ise Webber, Grosjean ve Perez’in karıştığı kaza, izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. Kazalar sebebiyle güvenlik aracı, 2 kez piste girerken, bu durum arka sıralardan kurtulmak isteyen Vettel’in işini kolaylaştırdı.
Öte yandan Yas Marina Pisti’nde koşulan yarışa, ilk sırada başlayan Mclaren pilotu Lewis Hamilton, bir kez daha takımı tarafından yüz üstü bırakıldı. Hamilton’ın aracı 20. turda; sene başından beri birçok kez olduğu gibi, arızalandı ve İngiliz pilot, mücadeleye havlu attı.
F1’de sezonun son 2 yarışsı sırasıyla ABD ve Brezilya’da koşulacak. Alonso ve Vettel’in vereceği şampiyonluk savaşının nefes keseceği mücadeleler, sezonun kaderini belirleyecek.

Haberin Devamı

Kimi’nin mesajları

Abu Dhabi’de, sezonun ilk zaferini kazanan Kimi Raikkonen’in bu başarısı kadar, telsiz mesajları da gecenin bir başka önemli gündem maddesi oldu. Telsizden kendisine talimat vermek isteyen takım mühendisine “Ben ne yaptığımı biliyorum, iki de bir rahatsız etme” ve “O söylediklerin hepsini çoktan yaptım zaten” şeklinde sert cevaplar veren Fin pilot izleyenleri bir hayli güldürdü.

Markalar klasmanı
1. Red Bull-Renault 422 puan
2. Ferrari 340
3. McLaren 318
4. Lotus-Renault 288
5. Mercedes-AMG 136

Pilotlar klasmanı
1. S.Vettel (Alm.) 255 puan
2. F.Alonso (İsp.) 245
3. K.Raikkonen (Fin.) 198
4. M.Webber (Avus.) 167
5. L.Hamilton (Brit.) 165