Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi yarı final serisi 5. maçında Galatasaray Nef’i 104-77 yenmeyi başaran Anadolu Efes, adını finale yazdırdı. 
Galatasaray maça hücumda çok etkili başladı ve içeriden Ndour, dışarıdan da Sadık’ın skoruyla oyunda kaldı. Dee Bost’un da öne çıktığı bölümde 5 sayı öne de geçti Galatasaray ama erken faul problemine girmeleri tempolarını kaybetmelerine neden oldu. 
İlk çeyrek 26-26 biterken, atarak oyunda kalan Galatasaray 2. çeyrekte Efes’in savunma dozu artınca zor şutlar kullanmak zorunda kaldı, düşen şut yüzdesi de Efes lehine farkın açılmasını sağladı. Özellikle çeyrek sonunda Dunston’ın yaptığı blok sonrası Larkin’den gelen üçlük, Efes’in tam istediği havayı bulmasını sağladı. 
İyi bir gününde olan Larkin’i durdurmanın ne kadar zor olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 8’de 7 ile başladığı maçı 9’da 7 üç sayı ile bitiren süper yıldız, hem coştu hem takımını coşturdu, son olarak da tribünleri oyunun içine soktu. Serinin önceki maçlarında Efes’in arayı açtığı anlarda Göksenin önderliğinde bir direnç koyuyordu ortaya Galatasaray ama bu kez hem sarı-kırmızılı ekibin kaptanı ilk yarıda sakatlandığı için sahada yoktu hem de takımın kalanı gerçekten çok yorulmuştu. Micic’in sakatlığı bile hızını kesemedi Efes’in yorgun rakiplerine karşı, üçlük yüzdesi belki son dakikalarda biraz düştü ama son çeyreğin ortalarında yüzde 75 olmuştu.
Efes bir kez daha adını finale yazdırdı, salı günü başlayacak seride Fenerbahçe Beko ile kıyasıya bir yarışa girecek. Muhtemelen yine basketbol kalitesi nefesleri kesecek. Ancak şimdi bir iki söz elenen takım için kuralım. İyi bir Galatasaray’ın lige nasıl renk getirdiğini hep birlikte gördük. Hem Coach Pistolis’i hem de ekibini kutlamak, Galatasaray’daki basketbol operasyonuna da bu güzel sezon için teşekkür etmek gerek.