Euro 2024 Takımlar Ukrayna Milli Takımı

Ukrayna Milli Takımı

05.06.2024 - 16:31 | Son Güncellenme:

Baraj maçlarında önce Bosna Hersek'i ardından İzlanda'yı safdışı bırakan Ukrayna, Almanya'daki dev organizasyona katılım hakkı kazandı. Kadrosunda Zinchenko'nun yanı sıra Real Madrid'in kalesini koruyan Lunin ve genç yetenek Mudryk gibi önemli yıldızlar yer alıyor.

Ukrayna Milli Takımı

EURO 2024 Elemeleri'nde C Grubu'nda mücadele eden Ukrayna Milli Takımı, İtalya ile aynı puanda olmasına karşın averajla EURO 2024'e gitmeyi kaçırmıştı.

Haberin Devamı

Ancak pes etmeyen Ukrayna B yolunda yarı finalde Bosna-Hersek'i 2-1 yenmeyi başarmış sonrasında ise finalde de İzlanda'yı 2-1'le geçerek Avrupa Şampiyonası biletini elde etti. Almanya'da düzenlenecek olan Euro 2024'te ise Ukrayna; Slovakya, Belçika ve Romanya'nın olduğu E Grubu'nda mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez 2012'de mücadele eden Ukrayna, EURO 2020'de ise çeyrek finale kalmayı başarmıştı. 

Ukrayna Milli Takımı Teknik Direktörü Serhiy Rebrov'un tercihi UEFA'ya bildirildi. EURO 2024 kadrosu şu şekilde:
Kaleci: Heorhiy Bushchan, Anatoliy Trubin, Andriy Lunin
Defans: Oleksandr Svatok, Maksym Talovyerov, Valeriy Bondar, Bohdan Mykhaylichenko, Yukhym Konoplya, Oleksandr Tymchyk, Illya Zabaryni, Vitaliy Mykolenko, Mykola Matviyenko
Orta saha: Volodymyr Brazhko, Heorhiy Sudakov, Mykhailo Mudryk, Mykola Shaparenko, Oleksandr Zubkov, Taras Stepanenko, Viktor Tsyhankov, Ruslan Malinovskyi, Oleksandr Zinchenko, Serhiy Sydorchuk
Forvet: Andriy Yarmolenko, Vladyslav Vanat, Artem Dovbyk, Roman Yaremchuk

Haberin Devamı

Ukrayna'nın EURO 2024 fikstürü şu şekilde:

17 Haziran 2024: Romanya - Ukrayna
21 Haziran 2024: Slovakya - Ukrayna
26 Haziran 2024: Ukrayna - Belçika