EURO 2024 UEFA'nın skandal Merih Demiral kararı gündem oldu! Bild'den hayrete düşüren yorum

UEFA'nın skandal Merih Demiral kararı gündem oldu! Bild'den hayrete düşüren yorum

05.07.2024 - 18:34 | Son Güncellenme:

UEFA, Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra 'bozkurt' işareti yapan Merih Demiral'a 2 maçtan men cezası verdi. Merih Demiral'a verilen bu ceza Avrupa'da gündem oldu.

UEFAnın skandal Merih Demiral kararı gündem oldu Bildden hayrete düşüren yorum

Milli futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya - Türkiye maçındaki gol sevinci, UEFA tarafından cezalandırıldı. Avrupa futbolunun belirleyici kurumu UEFA, Merih Demiral'a 'bozkurt' sevinci sebebiyle 2 maç men cezası verdi. Merih Demiral'a verilen bu ceza Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

İspanyol basınından Marca, Merih Demiral'a verilen cezanın siyasi olduğunu belirtti: "Her iki yaptırım (Bellingham - Merih Demiral) arasındaki fark, siyasi mesele. İki hareket, iki farklı yaptırım. Sebebi ise UEFA'nın yorumlaması.

Bellingham meselesi uygunsuz ve saygısız bir hareket olarak görülürken, Demiral'ın hareketi aşırı sağcı bir Türk hareketi olan 'Bozkurtlar' hareketine tekabül ettiği için siyasi meseleleri içeren bir sembol olarak yorumlanıyor."

İngiliz basınından The Guardian, Merih Demiral'ın gol sevincini siyasi olarak yorumlayan bir başka haber kuruluşu oldu:

"Türkiye'den Merih Demiral, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendikleri maçta aşırı milliyetçi bir selam verdiği için iki maç men cezası aldı. Savunma oyuncusu, Ralf Rangnick'in takımına karşı kazanılan zaferde iki gol atmış ve ikinci golünü Türkiye'de aşırı sağ politikalarla ilişkilendirilen bir hareket olan 'kurt selamı' ile kutlamıştı."

Haberin Devamı

İtalyan medyasından La Gazetta dello Sport'un haberinde ise, ""Merih Demiral'ın 'Kurt' işareti, ona pahalıya patladı. UEFA, onu iki maçtan men etti 'Aşırılıkçı' coşkunun ardından ceza geldi. Merih Demiral spor hayatının en güzel gününü resmen mahvetti" denildi.

Alman basınında büyük bir manipülasyona imza atan Bild, Merih Demiral'a verilen cezayı manşetine taşıdı. Bild'de yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu sabaha kadar men cezasını engellemek için argüman sunması gerekiyordu, ancak başarılı olamadı. UEFA, profesyonel oyuncuyu federasyon kurallarına karşı işlenen genel suç da dahil olmak üzere dört suçtan suçlu buldu.

Eski Juventus profesyoneli ayrıca bir spor etkinliğini siyasi bir mesaj yaymak için kullanmakla da suçlandı. UEFA olaylara farklı bakıyor gibi görünüyor. Sorumlular şimdi Demiral'ı açığa aldılar ve muhtemelen Türkiye'de bir sonraki öfke dalgasına neden olacaklar. BILD'in perşembe akşamı cezayla ilgili haberinin ardından Türk medyasında bir fırtına kopmuştu."