DiğerUEFA Uluslar Ligi heyecanı Şampiyon Oranlar ile Misli’de yaşanıyor! Turnuvanın formatı, önemi ve çok daha fazlası…

UEFA Uluslar Ligi heyecanı Şampiyon Oranlar ile Misli’de yaşanıyor! Turnuvanın formatı, önemi ve çok daha fazlası…

05.09.2024 - 11:43 | Son Güncellenme:

Liglere kısa bir ara verilirken heyecan milli maçlarla devam ediyor. UEFA Uluslar Ligi, bugün oynanacak maçlar ile başlayacak. Millilerimiz ise Uluslar Ligi’nde B Ligi 4. Grup’ta mücadele edecek. Bu grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşen Türkiye, ilk maçını yarın saat 21.45’te Galler’e karşı oynayacak. Millilerimizin hedefi grubu zirvede bitirip direkt A Ligi’ne yükselmek olacak. Uluslar Ligi’nde grup aşaması 5 Eylül – 19 Kasım 2024 tarihleri arasında oynanacak. 20-23 Mart 2025 tarihlerinde play-offlar ve A Ligi’nde çeyrek final maçları oynanacakken; 4-8 Haziran 2025 tarihleri arasında oynanacak yarı final ve final maçları ile Uluslar Ligi’nin şampiyonu belli olacak.

UEFA Uluslar Ligi heyecanı Şampiyon Oranlar ile Misli’de yaşanıyor Turnuvanın formatı, önemi ve çok daha fazlası…

2018-19 sezonunda oynanmaya başlanan UEFA Uluslar Ligi, her sezon futbolseverlerin kafasında soru işaretleri yaratıyor. Dostluk maçlarının yerine oynanmaya başlayan Uluslar Ligi’nde 4 farklı lig bulunuyor. Ülke puanlarına göre oluşturulan bu liglerde, Uluslar Ligi’ni kazanmak için A Ligi’nde mücadele etmek gerekiyor. Ancak diğer liglerde de takımların farklı hedefleri oluyor. UEFA Uluslar Ligi’nde 2024-25 sezonu, aynı zamanda 2026 Dünya Kupası’na gitmek için alternatif bir yol…

Haberin Devamı

Uluslar Ligi’nde grup maçlarının heyecanı yine Misli’de yaşanacak. Misli üyeleri, Şampiyon Oranlar ile Uluslar Ligi ve daha pek çok ligdeki maçlara normalin üzerinde oranlar ile oynayarak ekstra kazanç elde etme fırsatı yakalayacak. Siz de hemen Misli’ye üye olarak; daha yüksek oranlar, uzman yazar yorumları, detaylı istatistikler ve son dakika haberleri ile kazanmaya başlayın!

UEFA Uluslar Ligi’nin formatı nasıl?

54 ülkenin yer aldığı UEFA Uluslar Ligi’nde takımlar UEFA sıralamasına göre A, B, C ve D olmak üzere 4 lige ayrılıyor. A, B ve C Ligleri’nde 16’şar takım yer alırken; D Ligi’nde ise 6 takım bulunuyor. 16’şar takımlı ligler 4’erli gruplara ayrılırken; D Ligi ise 3’er takımlı iki gruptan oluşuyor.

Haberin Devamı

A Ligi’nde bulunan 4 grupta ilk 2’de yer alan takımlar, Uluslar Ligi’nde çeyrek finale yükselecek. Grubu üçüncü sırada bitiren takımlar B Ligi’ne düşmemek için play-off oynayacakken; grubu sonuncu sırada bitirecek takım ise direkt olarak B Ligi’ne düşecek. Uluslar Ligi’nin şampiyonu da oynanacak olan çeyrek final, yarı final ve final maçları sonrası A Ligi’nden çıkacak.

Millilerimizin de yer aldığı B Ligi’nde ise gruplarını lider bitiren takımlar direkt olarak A Ligi’ne yükselecek. Grubu ikinci olarak bitiren takımlar, A Ligi gruplarında üçüncü olan takımlarla bir sonraki turnuvada A Ligi’nde yer alabilmek için play-off oynayacak. B Ligi’nde gruplarını üçüncü bitiren takımlar ise C Ligi’ne düşmemek için play-off maçlarında mücadele verecek. Grup sonuncuları ise direkt olarak C Ligi’ne düşecek.

C Ligi’nin senaryosu B Ligi’nden biraz farklı. Grup liderleri direkt olarak B Ligi’ne yükselecek. C Ligi’nde gruplarını ikinci bitiren takımlar, B Ligi’nde gruplarını üçüncü bitiren takımlarla diğer sezon B Ligi’nde olabilmek için play-off maçları oynayacak. Üçüncü olan takımlar yine C Ligi’nde yoluna devam edecek. Gruplarda sonuncu olan takımların hepsi ise direkt olarak D Ligi’ne düşmeyecek. C Ligi’nde gruplarını son sırada bitiren 4 takım, puan ve averajlarına göre sıralanacak. Son 2 takım direkt olarak D Ligi’ne düşecek. Sıralamada ilk 2’de yer alan takımlar ise play-off oynayacak.

Haberin Devamı

6 takımlı D Ligi’nde ise grubunu lider bitiren takımlar C Ligi’ne yükselecek. Grubunu ikinci olarak bitiren iki takım, C Ligi’nde play-off oynayacak iki takım ile karşı karşıya gelecek. Bu maçlardan

zaferle çıkan takımlar diğer sezon C Ligi’nde mücadele edecek. Kaybedenler ise D Ligi’nde yer alacak.

UEFA Uluslar Ligi neden önemli?

Uluslar Ligi, takımlara sunduğu para ödülleri dışında da fayda sağlıyor. Bu turnuva aynı zamanda Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası’na katılım hakkı sağlaması açısından da önem taşıyor. 2024-25 sezonunda oynanacak Uluslar Ligi, Dünya KupasıEleme maçları dışında 2026 Dünya Kupası’na gitmek için alternatif bir yol olacak.

Örnek olarak: Milli takımımız, Dünya Kupası Elemeleri’nde grubunu lider bitirirse direkt olarak 2026 Dünya Kupası’na gidecek. Grubu ikinci bitirmesi halinde ise play-off oynayacak. Ancak Dünya Kupası Elemeleri’nde grupta ilk 2’ye girememesi halinde burada Uluslar Ligi sonuçları devreye girecek. Türkiye, Uluslar Ligi’nde grubunu lider bitirdiği takdirde Dünya Kupası Elemeleri’nde başarısız olsa bile play-off oynamaya hak kazanacak. 2026 Dünya Kupası’na gitmek için 16 takım play-off mücadelesi verecek ve 4 takım Dünya Kupası bileti alacak.

Haberin Devamı

Misli’den yeni üyelere 50+50 TL!

Misli’ye yeni üye olan herkes 50+50 TL değerinde Misli Puan kazanıyor. Siz de Misli’ye üye olun, kampanyaya katılın ve 50+50 TL kazanma şansını yakalayın. “Şampiyon Oranlar”ın ve oyuncu bahislerinin yer aldığı Misli’de maçların heyecanını daha fazla yaşayın!

UEFA Uluslar Ligi heyecanı Şampiyon Oranlar ile Misli’de yaşanıyor Turnuvanın formatı, önemi ve çok daha fazlası…