Milli TakımU16 Milli Takımı Dörtlü Turnuva'da şampiyon! Selçuk Erdoğan'dan örnek davranış

U16 Milli Takımı Dörtlü Turnuva'da şampiyon! Selçuk Erdoğan'dan örnek davranış

16.09.2024 - 22:58 | Son Güncellenme:

U16 Milli Takımımız, Kayseri'de düzenlenen dörtlü turnuva ikinci maçında Danimarka'yı 4-2 mağlup etti ve turnuvayı lider olarak bitirmeyi garantiledi. Ay-Yıldızlılar; Romanya, Danimarka ve Portekiz'in mücadele ettiği turnuvada şampiyon oldu.

U16 Milli Takımı Dörtlü Turnuvada şampiyon Selçuk Erdoğandan örnek davranış

U16 Milli Takımımız, Kayseri'de düzenlenen dörtlü turnuva ikinci maçında Danimarka'yı 4-2 mağlup etti. Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi sahalarında oynanan mücadelede Millilerin gollerini 22 ile 45. dakikalarda Mustafa Duru, 37. dakikada Adnan Efe Fettahoğlu ve 48. dakikada Hasan Mert Tuncel atarken, Danimarka'nın gollerini 11. dakikada Malthe Mortensen ve 74. dakikada Omran Khatar kaydetti. Turnuvanın diğer maçında Portekiz ile Romanya 0-0 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Bu sonuçların ardından U16 Milli Takımımız, son maçlar öncesinde aldığı iki galibiyetle turnuvayı lider olarak bitirmeyi garantiledi. Ay-Yıldızlılar; Romanya, Danimarka ve Portekiz'in mücadele ettiği turnuvada şampiyon oldu. Son maçlar, 18 Eylül Çarşamba günü Türkiye-Portekiz ve Danimarka-Romanya arasında oynanacak.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Kayseri'de düzenlenen turnuvadaki maçın 80. dakikasında Lukas Legaard'ın ayak bileğinden sakatlanmasının ardından oyuncu değişikliği hakkı biten Danimarka, müsabakaya 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

U16 Milli Takımı Dörtlü Turnuvada şampiyon Selçuk Erdoğandan örnek davranış

Teknik direktör Selçuk Erdoğan, Danimarkalı meslektaşı Jesper Mikkelsen'in yanına gitti ve bir futbolcusunu oyundan çıkararak müsabakaya 10'a 10 devam etmek istediğini söyledi. Erdoğan, daha sonra Yağız Fikri Şen'i oyundan aldı ve kalan bölümde takımlar karşılaşmayı 10'ar kişiyle tamamladı.

Haberin Devamı

33 yaşındaki çalıştırıcı Selçuk Erdoğan'ın bu davranışı, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

455 gündür mağlup olmayan 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, bu süreçte katıldığı 3 uluslararası turnuvada şampiyonluğa ulaştı.