18.08.2014 - 11:32 | Son Güncellenme:
AA
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Haziran 2012'de ihalesi yapılan, kendi enerjisinin bir bölümünü üretecek, yağmur ve kar sularını depolayacak, ısıtma sistemli ve 25 bin seyirci kapasiteli Türkiye'nin ilk ekolojik stadının temelinin 25 Mayıs 2013'te atıldığını anımsattı.
Sivas 4 Eylül Stadı inşaatının iklim koşulları gereği beklenen sürede tamamlanamadığını belirten Kılıç, "İnşaat, iklim elverdiği sürece hızlı bir şekilde devam ediyor fakat resmi süre olarak ekim ayının sonlarında bitmesi gereken stadyum, kentin iklim koşulları gereği biraz uzadı. Stadın açılışı biraz gecikecek. İnşaat bitse bile içinin ince işçiliği ve zemininin tam anlamıyla hazır olmasını hesaba katarsak, 2015-2016 sezonunda fiilen kullanılabilir duruma gelir" dedi.
Çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:
"Çalışmalar mevsim elverdiği ölçüde hızla devam ediyor. Yaklaşık üç ay sonra stat dışarıdan bitmiş gözükecek ama içerideki ince işler, elektrik, doğalgaz, ısıtma sistemleri ve zemin çalışmaları devam edecek. Stadyumun yanında 4 bin kişilik spor salonu inşaatı sürüyor. Yüzme havuzu, idare binası, antrenman sahaları, güreş eğitim merkezi olacak. Gençlik merkezi inşaatı devam ediyor. Atletizm pisti tamamlandı ve hizmete açıldı. Gelecek senenin sonunda burada Türkiye'nin en güzel spor komplekslerinden biri olacak ve biz de bunun heyecanını yaşıyoruz."
Gelecek ay çatı kaplama başlayacak
Yüklenici firmanın proje müdürü Fikret Kahraman ise stadın betonarme imalatının yüzde 85'lik kısmının bittiğini ve eylül ayında betonarmenin tamamen bitmesini hedeflediklerini aktardı.
Kahraman, çalışmaların hızla devam ettiğini anlatarak, "Prefabrik tribün imalatlarımız yüzde 70 civarında bitti. İnşallah ekim ayında tamamlanmış olacak. Çelik imalatımız devam ediyor. Yüzde 45'lik bir kısmı bitti. Önümüzdeki ay içerisinde de çatı kaplaması ve cephe konstrüksiyon imalatına başlayacağız. Mekanik, elektronik ve kalan diğer ince işler de devam ediyor" dedi.
Çatının tamamen kapanmasından sonra koltukların yerleştirilmeye başlanacağını aktaran Kahraman, bahar aylarında da çim ekiminin ve çevre düzenlemesinin tamamlanacağını belirtti.
Kahraman, stadın kuzey bölümünde iki kabuk sistemi olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Kuzey bölümde bulunan iki kabuk sistemi sayesinde kuzeyden gelen rüzgarlar kesilerek stat içinde ısı artışı olacak. Statta ayrıca alttan ısıtma ve tribün ısıtması olacak. Enerji panelleri sayesinde de elektriğinin bir kısmını kendisi karşılayabilecek. Ayrıca çatıda bulunan oluk sistemi sayesinde biriken yağmur ve kar suları kanallar vasıtasıyla stadın bodrum katında bulunan depolarda biriktirilerek kullanılabilecek."