Futbol Türkiye İsveç maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

Türkiye İsveç maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta?

24.03.2016 - 13:47 | Son Güncellenme:

Türkiye İsveç ile hazırlık maçına çıkıyor. Büyük heyecan, Türkiye İsveç maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta yayınlanacağı merak konusu oldu. Türkiye İsveç maçı öncesinde nefesler tutuldu.İşte Türkiye İsveç maçı ile ilgili ayrıntılar...

Türkiye İsveç maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta

Türkiye İsveç hazırlık maçı için nefesler tutuldu.EURO 2016 öncesi büyük heyecan.Türkiye İsveç maçı saat kaçta, hangi kanalda? A milli takım önemli bir karşılaşmaya çıkıyor.Futbolseverlerin merak ettiği Türkiye İsveç maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta sorusunun cevabı haberimizde.İşte Türkiye İsveç maçı detayları...

Haberin Devamı

Türkiye İsveç maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

YAYIN HAKKINI ACUN ILICALI ALDI

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası öncesi oynayacağı iki hazırlık maçının hangi kanalda yayınlanacağı belli oldu.

Türkiye İsveç maçı 24 Mart Perşembe günü saat 20:45'te başlayacak. Karşılaşma Acun Ilıcalı'nın kanalı TV 8'den canlı olarak yayınlayacak.

Millilerimiz 29 Mart’ta ise deplasmanda Avusturya ile karşılaşacak

Fransa’da düzenlenecek Euro 2016 Finalleri’nde mücadele edecek Türkiye A Milli Futbol Takımı, perşembe günü finallerde yer alacak İsveç ile Antalya’da hazırlık maçı oynayacak. Antalya Arena’da oynanacak hazırlık maçı, A milli takımın Antalya Arena’da oynayacağı ilk maç olacak. Bu karşılaşma, A milli takım tarihinde Antalya’da oynayacağı üçüncü maç olarak da kayıtlara geçecek. A Milli Takım, Antalya’da en son 21 Ocak 1998’te Arnavutluk ile özel maçta karşı karşıya gelmişti.

Haberin Devamı

İSVEÇ MİLLİ TAKIMI ANTALYA’YA GELDİ

Milli Takımı ile yapacağı özel maç için Antalya’nın Serik ilçesi Belek bölgesindeki Kaya Palazzo Oteli’nde kampa girdi. Teknik Direktör Erik Hamren ile yarınki maçta takım kaptanlığı bandını takacak olan futbolcu Andreas Granqvist ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Erik Hamren, Türkiye ile oynayacakları için de ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye’nin iyi futbol oynayan bir takım olduğunu ifade eden Erik Hamren, “Türkiye Euro 2016’daki başlangıç maçlarında istediği performansı gösteremedi. Ancak, son 4-5 maçta kendi güçlerini gösterdiler. Euro 2016’da Türkiye ile maç yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Türkiye İsveç maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta

İSVEÇ İLE 10’UNCU RANDEVU

A milli takımı, İsveç ile bugüne kadar 5’i resmi, 4’ü özel olmak üzere toplam 9 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçların 3’ünü kazanan Türkiye, 4 karşılaşmadan beraberlik, 2 müsabakadan da mağlubiyetle ayrıldı. Rakibine 10 gol atan Türkiye, kalesinde de 10 gol gördü. Türkiye ile İsveç, son olarak 5 Mart 2014’te Ankara’daki 19 Mayıs Stadyumu’nda hazırlık maçında karşılaştı ve ay yıldızlılar müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

İSVEÇ’TE SÜPER LİG’DEN 3 FUTBOLCU

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki A Milli Takım aday kadrosunda Mersin İdman Yurdu’ndan Muammer Zülfikar Yıldırım ve PTT 1. Lig’den davet edilen tek futbolcu Altınordu’dan Çağlar Söyüncü de yer aldı. İsveç milli takımının aday kadrosunda ise Trabzonspor’dan Erkan Zengin, Kasımpaşa’dan Andreas Isaksson ve Gençlerbirliği’nden Johannes Hopf’un yanı sıra, PSG’nin dünyaca ünlü yıldızı Zlatan Ibrahimovic de yer aldı.

ÖZKAYUP: "ZOR MAÇLAR OLACAK AMA BİZ KENDİMİZE GÜVENİYORUZ"
A Milli Futbol Takım’ın Beşiktaşlı futbolcusu Oğuzhan Özyakup, her zaman milli formayı giydiğinde gururlandığını söyleyerek, "Euro 2016'da zor maçlar olacak ama biz kendimize güveniyoruz" dedi.
A Milli Futbol Takımı'nın yarın İsveç ile oynayacağı özel maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in düzenlediği basın toplantısında milli futbolcu Oğuzhan Özyakup da açıklamalarda bulundu. Sezon başında güzel bir kamp geçirdiklerini belirten Özkayup, ”Ama sezon başında Avrupa Şampiyonası’nı garantilememiştik. Hollanda, İzlanda maçından sonra her futbolcu için böyle bir turnuvaya katılmak hayal edebileceğim en güzel şeylerden biri. Ben her milli formayı giydiğimde çok heyecanlanıyorum, gururlanıyorum. Kulübümde de öyle. Avrupa Şampiyonası'na gittiğimizde güzel anlar yaşayacağız. Hem kulübümde hem milli takımda elimden gelen her şeyi yapıyorum” diye konuştu.
“KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”
Avrupa Şampiyonası’nda karşılaşacakları rakiplerini de değinen Özyakup, “En iyi şekilde hazırlanıyoruz. Biz zor noktalardan geri döndük. Biz hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik. Hocamız başta olmak üzere bize güveni verdi. Avrupa Şampiyonası’nda her takım güçlü; İspanya olsun, Hırvatistan olsun, Çek Cumhuriyeti olsun. Çekleri kritik dönemde yendik. Zor maçlar olacak ama biz kendimize güveniyoruz” açıklamasını yaptı.
Oğuzhan Özyakup, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Beşiktaş ve milli takımda her zaman maça damga vurmak istiyorum. Burada çok teknik oyunculara sahibiz. Herkes birbirini çok iyi anlıyor. O tabi ki de benim işimi kolaylaştırıyor. Kulübümde de öyle. Teknik kapasitesi yüksek oyuncularımız var, bu benim ve diğer oyuncuların avantajına. Fatih hocayla toplantıda konuştuk. Takım olarak savunmayı çok iyi yapmaya başladık. Özellikle son dört maçta bu da bizi daha da kuvvetlendirdi.”
Türkiye İsveç maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta
“ZLATAN İBRAHİMOVİC BÜYÜK BİR YILDIZ”
İsveç Milli Takımı’nda Zlatan İbrahimovic’in oynamaması ile ilgili düşüncelerinin sorulmasına Özyakup, “İbrahimovic, büyük bir futbolcu, İsveç’in güçlü bir kadroya sahip olduğunu biliyoruz. Bizim yakından tanıdığımız Jimmy Durmaz, Erkan Zengin ve eski takım arkadaşım Milosevic. Çok iyi bir takıma sahipler. Büyük bir futbolcu, büyük bir yıldız ama İsveç’in her zaman iyi takıma sahip olacağını biliyoruz. Güzel bir maç olacağını düşünüyoruz. Fatih hocam hatırlattı, 2014’te Ankara’da oynadık İsveç’le, o zaman İbrahimovic de vardı ben yoktum” cevabını verdi.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11'LER
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan, Mehmet Topal, Hakan, Caner, Selçuk, Ozan, Arda, Oğuzhan, Volkan Şen, Cenk Tosun
İsveç: Hopf, Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Jimmy Durmaz, Lewicki, Kallström, Erkan Zengin, Guidetti, Marcus Berg
T.D.: Erik Hamren
T.D.: Fatih Terim