BasketbolTürkiye Fransa maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?

Türkiye Fransa maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?

12.09.2015 - 16:24 | Son Güncellenme:

Türkiye Fransa maçı bu akşam nefes kesecek. A Milli Takım Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale kalma mücadelesine çıkıyor. Türkiye ev sahibi Fransa ile karşılaşıyor. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda önceki önceki maç İzlanda'ya karşı başarılı bir grafik sergileyen Türkiye Basketbol Milli Takımımız, bugün ev Fransa ile karşılaşıyor. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ikinci turunda Türkiye, ev sahibi Fransa ile çeyrek finale kalmak için bu akşam parkeye çıkacak. Peki Türkiye Fransa maçı saat kaçta hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Türkiye Fransa maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak

Türkiye Basketbol Milli Takımımız, Eurobasket 2015'te İzlanda'yı 111-102 yendikten sonra bu kez hedefe Fransa'yı aldı. B grubunda İspanya, Sırbistan, İzlanda, Almanya ve İtalya takımlarıyla rakip olan 12 Dev Adam, elemeler kapsamında Fransa ile karşılaşıyor.Peki maç hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak?

Haberin Devamı

Almanya, Fransa, Letonya ve Hırvatistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, B Grubu'nu 4. sırada tamamlayan Türkiye, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa ile ikinci turda karşılaşacak. Eleme usulü tek maç üzerinden oynanacak iki takım arasındaki çeyrek finale kalma mücadelesi bu akşam hangi kanalda ekrana gelecek?

Türkiye Fransa maçı bu akşam saat 22:00'da başlayacak. Mücadele NTV SPOR kanalından canlı olarak yayınlanacak

Almanya, Fransa, Letonya ve Hırvatistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, B Grubu’nu 4. sırada tamamlayan Türkiye, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa ile ikinci turda karşılaşacak. B Grubu’nda İtalya’yı 89-87, Almanya’yı 80-75 ve İzlanda’yı uzatmalarda 111-102 mağlup eden Türkiye, İspanya’ya 104-77 ve Sırbistan’a ise 91-72’lik skorlarla kaybederek 8 puanla üst tura yükseldi. Fransa ise A Grubu’nda Finlandiya’yı 97-87, Bosna Hersek’i 81-54, Polonya’yı 69-66, Rusya’yı 74-67 ve İsrail’i 86-61 yenerek namağlup lider unvanıyla Türkiye’nin rakibi oldu.

Haberin Devamı

Dev maç Saat 22.00’de başlayacak ve NTVSpor’dan yayınlanacak. Kazanan taraf, çeyrek finalde Slovenya-Letonya eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek. Maç öncesinde istatistiklerde Fransa üstünlüğü göze çarpıyor. Turnuvanın en atletik takımı olan son şampiyon, özellikle ribaund ve blok gibi istatistiklerde öne çıkıyor. Fransızlar, maç başına 3.6 blokla oynarken, en büyük zaafları olarak top kayıplanı dikkat çekiyor. Maç başına 12.8 top kaybı yapan Horozlar, buna karşın 6.6 gibi etkileyici bir top çalma ortalamasına sahip.

Milliler ise geride kalan 5 maçta 11 top kaybı, 4.8 top çalma istatistikleriyle oynadı. Parker, Batum ve De Colo üçlüsü rakibin skor gücünü üstleniyor. Pota altındaki Gobert ve Lauvergne de çift haneli rakamlara ulaşabiliyor. Ekibimizde ise ilk turda Bobby Dixon (Ali Muhammed), Ersan, Semih ve Cedi Osman, ilk turda en skorer isimler olarak öne çıkmıştı.