09.03.2025 - 23:49 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
Trendyol Süper Lig'in 27'nci haftasında Galatasaray, Alanyaspor deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Galatasaray'ın eski futbolcusu Tugay Kerimoğlu karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu.
Gabriel Sara'nın saha içindeki konumuna dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Kadro önümüze geldiğinde maç öncesi Sara'yı sağ tarafta gördük. Biz Sara - Torreira ikilisiyle alışmıştık. Koca bir alanı ilk yarıda Frankowski üzerinden kullanma isteği vardı. Bu ilk yarıda olmadı" dedi.
Dries Mertens'in eksikliğine vurguda bulunan Tugay Kerimoğlu, "Soru şu, Mertens iki maçtır dinleniyor. Nedir? Bir problemi mi var? Oyun doldur boşalt gibi oynanmaya başladı Galatasaray'da. Alan Osimhen'e atmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.
Galatasaray'ın bireysel oyunlar üzerinden ilerlediğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Doğru oyun yavaş yavaş ikinci yarı Sara - Torreira önlerinde Morata ile oynanmaya başlandı. İkinci golü bireysel buldun. Takım oyunu üzerinden bir şey anlatamıyoruz. Hep bireysel üzerinden konuşuyoruz" yorumunda bulundu.
Galatasaray'ın şanssızlığına değinen Tugay Kerimoğlu, "Ne yazık ki Galatasaray'ın şanssızlığı, Icardi'nin sezonu kapatması ve Yunus ve Barış'ın sezon başında zirveye çıkmış olmalarıydı" dedi.
Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına dair Tugay Kerimoğlu, "Her iki takımın da kolay deplasmanları yok. Eğer şampiyon olmak istiyorlarsa oyunlarını geliştirmek zorundalar. Kalan maçlar sürpriz sonuçlara gebe olabilir 2 takım için de. Bana göre maçın adamı da Davinson Sanchez'di" şeklinde konuştu.
Dries Mertens'le ilgili sözlerini sürdüren Tugay Kerimoğlu, "Mertens neden oynamıyor bilmiyorum. 2 maç sonra Mertens kendini toparlayabilecek seviyede. Burada Mertens'in dinlenme şansı da arttı Avrupa'nın olmaması sonrası. Bu uzun topların bana göre tamamıyla koşucusu Mertens'dir. Mertens-Osimhen'in oynaması birbirine yakın. Kenarlar işlemezse Galatasaray'da oyunda her zaman problem olacaktır" yorumunda bulundu.
Hakkında 5 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenen sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, tahliye edilmişti. Tahliye sonrası açıklama yapan ve bir süre sosyal medyadan uzak kalacağını söyleyen Durmaz'dan yeni paylaşım geldi.