Dünyadan Futbol'Tsubasa' Portekiz'e transfer oldu

'Tsubasa' Portekiz'e transfer oldu

09.12.2022 - 13:42 | Son Güncellenme:

55 yaşındaki futbolcu Kazuyoshi Miura, Japonya'nın Yokohama kulübünden Portekiz ikinci lig ekibi Oliveirense'ye transfer oldu.

Tsubasa Portekize transfer oldu

Dünya üzerindeki en yaşlı profesyonel futbolcu olan 55 yaşındaki Kazuyoshi Miura, ilerleyen yaşına karşın futbolu bırakmak bir yana yeni transferlere imza atıyor. 'Kral Kazu' lakaplı santrfor, Japon basınına göre Portekiz 2. Ligi takımı Oliveirense'ye transfer oldu.

Haberin Devamı

İtalya, Brezilya'da da oynadı

Son olarak Yokohama kulübünün futbolcusu olan Miura, kariyerinin 15. transferini gerçekleştirmek üzere Japonya'dan Portekiz'e uçarken havaalanında görüntülendi. Deneyimli isim daha önce Brezilya'da Santos ve Coritiba, İtalya'da Genoa, Hırvatistan'da Dinamo Zagreb, Avustralya'da Sydney FC gibi deniz aşırı ülkelerin takımlarında top koşturmuş, 89 kez de Japonya Milli Takımı formasını giymişti.

Tsubasa Portekize transfer oldu

Ortaklık transferin önünü açtı

Bu sürpriz transferin perde arkasından ise iki kulüp arasındaki ortak sahiplik çıktı. Kazuyoshi Miura'nın uzun yıllardır formasını giydiği Yokohama kulübünün sahiplerinin Portekiz ekibi Oliveirense'nin hisselerinin de yüzde 52.5'ine sahip oldukları bildirildi.

Haberin Devamı

Tsubasa'nın ilham kaynağı

Kazuyoshi Miura Japonya Milli Takımı'nda 55 kez fileleri havalandırdı. Formasını giydiği kulüplerinde ise 193 gole imza attı. Kazu, ‘Tsubasa’ çizgi film karakterine esin olan futbolcu olarak da biliniyor ve ilerleyen yaşına karşın henüz futbolu bırakmayı düşünmüyor.

Tsubasa Portekize transfer oldu