Beşiktaş Transfer yapmasak olur mu?

Transfer yapmasak olur mu?

27.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nakit para sıkışıklığı nedeniyle 11 milyon euroluk transfer bütçesini yarı yarıya azaltmayı düşünen, yıldız isimleri bir kenara bırakmasına rağmen görüştüğü oyuncuların bonservisleri için peşinat bile yaratamayan siyah-beyazlı kulüpte, Şampiyonlar Ligi hedefi nedeniyle başkan bu çıkışa olumsuz yanıt verdi, gerekli kaynağın yaratılacağını belirtti

Transfer yapmasak olur mu

ÖZEL HABER - SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Transferin ilk günlerinde Demba Ba, Lukaku, Diego Ribas, Kaka, Ronaldinho ve Robinho gibi futbolcularla ismi anılan Beşiktaş’ta, para krizi iyice kapıya dayandı.
Yeterli bütçe yaratamayınca yıldız isimleri bir kenara bırakan ve rotasını Lanzini, Moledo ve Mitroglou gibi isimlere çeviren siyah - beyazlı yönetim para bulamadığı için ne bonservislere ne de futbolculara peşinat bulabildi. Kartal’da yaşanan bu kara tablo karşısında ise bazı yöneticiler Başkan Fikret Orman ve Futbol Genel Direktörü Önder Özen’e “Transfer yapmasak olmaz mı?” sorusunu yöneltti.
Kasada nakit para bulunmaması nedeniyle daha önce açıklanan 11 milyon euroluk transfer bütçesini yarı yarıya azaltmayı düşünen siyah-beyazlı kulüpte, Şampiyonlar Ligi hedefi nedeniyle bu öneriye soğuk bakılırken, mali gidişat ise konuyu gündeme getiren yöneticileri haklı konuma getirdi bile. Para sıkıntısı nedeniyle Ramon Motta’yı bile hâlâ alamayan siyah - beyazlı yönetim, aynı nedenlerden dolayı Metalist Kharkiv’de forma giyen Moledo transferini de dondurmayı planlıyor.

UEFA ATLATILDI
Bankalardan para gelmesi veya yöneticilerin ellerini ceplerine atması durumunda transfer yapabilecek durumda olan Beşiktaş’ta, Başkan Fikret Orman, gerekli kaynağı yaratabilirse öncelikli olarak Lanzini, ardından golcü transferini bitirmeye çalışacak. FEDA döneminden daha da kötü bir mali tabloyla karşı karşıya kalan Beşiktaş Kulübü, bankalardan teminat mektupları da alamıyor. Öte yandan bütün varını yoğunu Avrupa’ya gidebilmek için lisans harcamalarına aktaran siyah - beyazlı yönetimin, Haziran ayındaki UEFA denetlemesini ise futbolculara ileri tarihli senetler vererek atlattığı ortaya çıktı.