TrabzonsporTrabzonspor'da Gift Orban tamam, sonrası sorun!

Trabzonspor'da Gift Orban tamam, sonrası sorun!

09.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Onuachu’da şartlarını kabul ettiremediği için Orban’da ısrar ediyor. Lyon, 6 milyon euro zorunlu satın alma dışında sonraki satıştan pay isterken bordo-mavililer bunu kabul etmiyor.

Trabzonsporda Gift Orban tamam, sonrası sorun

Transfer konusunda çalışmalarını devam ettiren Trabzonspor, Banza’nın dışında yeni bir golcü arayışını devam ettiriyor. Onuachu’da şartlarını kabul ettiremeyen bordo-mavililer, Olympique Lyon’un 22 yaşındaki forveti Gift Orban için çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Şenol Güneş’in de onay verdiği Orban için Karadeniz ekibinin yönetim, kiralama bedelini 1.5 milyon euroya çıkardı. Fransa ekibinde mutsuz olduğu için Fransa’dan ayrılmak isteyen Nijeryalı futbolcunun, Trabzonspor’un kendisine önerdiği şartlara ‘evet’ dediği ifade edildi.

Lyon Kulübü, şampiyonluk ve 20 gol karşılığında devreye girecek 6 milyon euro zorunlu satın alma maddesinin yanı sıra bir sonraki satıştan da pay istedi. 6 milyon euroyu kabul eden bordo-mavililer, sonraki satıştan istenen pay maddesine karşı çıktı. Bu pürüzün giderilmesi halinde Gift Orban sağlık kontrolleri ve imza için Trabzon’a gelecek. Bu sezon Lyon’da sadece bir maçta 31 dakika görev yapan Orban, 2 gol kaydetmeyi başardı.

Haberin Devamı

Öte yandan eski Teknik Direktör Nenad Bjelica’nın, “Müthiş bir yetenek, çok kar ederiz” diyerek aldırttığı Tonio Teklic, sezon sonuna kadar 1. Lig ekibi Erzurumspor’a kiralandı.