Motor SporlarıToprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu! Superbike'ta tarih yazdı

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu! Superbike'ta tarih yazdı

19.10.2024 - 15:35 | Son Güncellenme:

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) hafta sonu İspanya'da gerçekleştirilen 12. ve son ayağının ilk yarışında şampiyonluğunu ilan etti. İşte detaylar...

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu Superbiketa tarih yazdı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İspanya'da 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 12. ve son ayağının ilk yarışında ikinci oldu ve puanını 493'e çıkararak 2. kez dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 12. ve son ayağının ilk yarışı, İspanya'nın 4.423 kilometre uzunluğa sahip Circuito de Jerez Pisti'nde koşuldu.

Dünya genelindeki yarışseverler tarafından "El Turco" lakabıyla anılan Toprak Razgatlıoğlu, yarışın ilk turlarından itibaren ikinci sırayı aldı. Jerez'de ilk yarışta damalı bayrağa kadar konumunu korudu ve genel klasmanda puanını 493'e çıkararak sezon şampiyonluğunu garantiledi.

25. PODYUMU

WSBK'nin 2024 sezonunda toplam 25 kez podyuma çıkan Toprak; 17 birincilik, 6 ikincilik, 2 de üçüncülük elde etti.

Bu sezon hem kendisinin hem de şampiyona tarihinin rekorlarını geliştiren 27 yaşındaki Toprak, WSBK kariyerinde çıktığı 220 yarışta 140 kez ilk 3'te yer alarak podyum sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu Superbiketa tarih yazdı

Toprak, genel klasmanda 493 puanla en yakın rakibi Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ile puan farkını yarınki son yarışlar öncesinde (452) 41'de tutarak 2024 Dünya Superbike şampiyonluğuna ulaştı.

Genel klasmanda Alvaro Bautista da 356 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

TOPRAK'IN 2. ŞAMPİYONLUĞU

WSBK'de Yamaha takımıyla 2021 sezonunda ilk şampiyonluğunu kazanan Toprak, 2024 sezonunda Rokit BMW takımıyla adını ikinci kez zirveye yazdırdı.

Rokit BMW ise tarihinin ilk WSBK şampiyonluğunu Toprak Razgatlıoğlu ile birlikte kazandı.

UZAY GEMİLİ KUTLAMA

Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluğunun ardından sıra dışı bir kutlamaya imza attı. Uzay gemisi görünümlü bir platformun içine giren Milli motosikletçi altın rengindeki şampiyonluk tulumunu giymesinin ardından 1 numaralı motoru ile podyuma yöneldi.

Sonrasında Toprak Razgatlıoğlu'nun uzaylı maskesini taktığı ekranlara yansıdı. 

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu Superbiketa tarih yazdı

'HERKES POTANSİYELİMİ ANLAMIŞTIR'

Yarışın ardından Toprak Razgatlıoğlu şu sözleri dile getirdi:

BMW'ye geçince senin kariyerin bitti dediler ama şimdi şampiyon oldum. Herkes benim bu motosiklet üzerindeki potansiyelimi anlamıştır.

BAKAN BAK’TAN TOPRAK RAZGATLIOĞLU’NA TEBRİK MESAJI

Haberin Devamı

Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik eden Bakan Bak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, 2021 yılında ‘İlk Türk Superbike Dünya Şampiyonu’ olarak tarihe geçen başarısının ardından, 2024’te bir kez daha bu seride şampiyon olarak bizleri gururlandırdı. 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın İspanya'da gerçekleştirilen 12. ve son ayağında şampiyonluğa ulaşan Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik ediyorum. Dünya genelinde yarışseverler tarafından "El Turco" lakabıyla anılan Toprak Razgatlıoğlu’nun başarısında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, milli motosikletçimizin başarılarının devamını diliyorum.”