Galatasaray rahat kazandı

Haberin Devamı

Galatasaray, milli ara dönüşü deplasmanda karşılaştığı Antalyaspor’u 3-0 mağlup ederken zorlanmadı. Hatta karşılaşma, yıldızları şov yapan sarı- kırmızılılar için adeta bir hazırlık maçı havasında geçti dersek fazla abartmış olmayız.
Gerçekten de iki takım arasındaki kadro kalitesi farkı çok net bir biçimde sahaya yansıdı ve Galatasaray çok rahat bir galibiyet aldı. Kanatlardaki Yunus Akgün ve Sallai çok etkili oldular. Yunus Akgün, her geçen gün daha da yükselen istikrarlı performansını Antalyaspor karşısında da sürdürdü. Alışma dönemini atlatan Sallai de bu takımın önemli bir parçası olabileceğini gösterdi.
Elbette onlara eşlik eden Mertens’i de unutmamak gerekiyor. Belçikalı futbolcu, bu karşılaşmada da başarılı bir performans sergiledi. Icardi’nin ilk golünde kullandığı korner vuruşu, kalitesinin bir göstergesiydi.
1-0'dan sonra vites düşüren ve kendisini çok yormadan farka koşan sarı- kırmızılılarda orta saha ve bu bölgede yapılan doğru müdahaleler, yine çok kritik bir rol oynadı. Bu bağlamda Torreira ve Sara yine iyi bir maç çıkarttılar. Davinson Sanchez de bu bölgede yaptığı ilk müdahaleler ve rakiplerini döndürmemesi ile yine göz doldurdu. Sanchez, Galatasaray için gerçekten çok önemli bir oyuncu. Onun varlığı ve yokluğu, sarı- kırmızılıların oyunlarını çok etkiliyor.
Galatasaray, çok üst düzey iki santrafora sahip. Antalya maçında ikisi de sahne aldılar. Icardi, milli aradan çok iyi döndü ve iki güzel gole imza attı. 78’de oyuna dahil olan Osimhen de jeneriklik bir röveşata golü attı. Antalyaspor taraftarları da bu golü alkışlayarak büyük bir centilmenlik örneği sergilediler.
Galatasaray, Avrupa’da pek çok büyük takımın özeneceği bir santrafor hattına sahip. Bu oyuncular sadece Galatasaray değil Türk futbolu için de büyük bir kazanç. Dillerden düşmeyen “ Türk futbolunun marka değerini “ gerçekten yükseltecek oyuncular bunlar. Aralarında öyle ego savaşı falan da yok üstelik. Maçtan sonra tribünleri gayet samimi bir şekilde birlikte selamlıyorlar. Okan Buruk’la da ilişkileri gayet iyi. Gerçekten de bu futbolcular hem Galatasaray hem de Türk futbolu için çok büyük bir şans.
Antalyaspor’un oyun anlayışında ciddi problemler var. Zaten ligdeki durumları da bunun bir yansıması. Temassız oyunları, mücadele güçlerini zayıflatıyor. Kırılgan bir yapıya sahipler. Bu yapıyla başarılı olmaları zor.
Galatasaray, Çarşamba akşamı oynayacağı Elfsborg maçı öncesinde hem galibiyet hem de yıldızlarının performanslarıyla moral buldu. Sarı- kırmızılılar açısından bu karşılaşmada canları sıkan Jakobs’un sakatlığı oldu. Davinson Sanchez ve Hakim Ziyech de çok gereksiz birer sarı kart gördüler. Öte yandan bu galibiyet bir rekoru da beraberinde getirdi. Galatasaray, Süper Lig’de üst üste on üç dış saha maçından da galibiyetle ayrılarak bir rekora imza attı.
Sarı- kırmızılılarda şimdi gözler Çarşamba akşamına çevrildi. Elfsborg karşısında Galatasaray’a başarılar diliyorum...