Diğer Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sporun birleştirici yönüne ihtiyaç var’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sporun birleştirici yönüne ihtiyaç var’

27.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Konseyi Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı’na mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Günümüzde, sporun birleştirici yönüne ihtiyaç duyuyoruz. Ev sahipliği yaptığımız organizasyonlar vasıtasıyla insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Sporun birleştirici yönüne ihtiyaç var’

Antalya’da düzenlenen Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj gönderdi, “Önümüzdeki dönemde de insanımıza sporu sevdirecek, Türkiye’yi bir spor ülkesi haline getirecek adımları atmayı sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı toplumların spor ortak paydasında bir araya gelmesinin, iş birliğinin artmasının yanında barış atmosferinin güçlenmesine de katkılar sunduğunu ifade ederek, “Çatışmaların ve savaşların küresel gündemi meşgul ettiği günümüzde, sporun birleştirici, kucaklaştırıcı yönüne daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Türkiye olarak bu anlayışla ev sahipliği yaptığımız uluslararası spor organizasyonları vasıtasıyla insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ülke genelinde sportif tesisleşme ve sporun tabana yayılmasına yönelik yatırımların da günden güne arttığını vurgulayan Erdoğan, “Sporcularımızın uluslararası spor müsabakalarında farklı branşlarda elde ettiği başarıları spora verdiğimiz önemin neticeleri olarak görüyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde insanımıza sporu sevdirecek, Türkiye’yi spor ülkesi haline getirecek adımları atmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı şu ifadelerle son buldu: “Kurucu üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi çatısı altında spor yönetimi alanındaki iş birliğimizi geliştirmeye hazır olduğumuzu bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Konferans çerçevesinde yapılacak tartışmaların ve alınacak kararların bu süreçte bizlere yardımcı olacağına inanıyorum. Değerli fikirleriyle konferansa katkı sunan, içeriğini zenginleştiren tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz

Haberin Devamı

‘Katkılarımıza devam edeceğiz’
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Avrupa Konseyi 17. Spordan Sorumlu Bakanlar Konferansı’nda açılış konuşmasını yaptı. Kasapoğlu, “Ülkemizin farklı medeniyetleri buluşturan konumu, tarih boyunca farklı kültürlerle etkileşim içinde bulunmasını sağlamıştır. Ortak kültür ve tarih birliği en büyük mirasımızdır. Avrupa ülkeleriyle spordaki güçlü iş birliğimizi ve iletişimimizi önemsiyoruz. Bundan sonra da spor alanındaki katkılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Bakan Kasapoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Spor, insanlığın ortak dili olarak bugün karşı karşıya kaldığımız zorlukların aşılmasında bir rehber niteliğindedir. Biz tesisleşmeye ve fiziki imkanlarımızı geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Bu sayede sporun tüm toplumsal gruplar için erişilebilir olmasına da olanak sağlıyoruz.” ‘Türkiye, “spor ülkesi” markasını geliştirirken doping, yapısal yetersizlikler, sporda şiddet, ırkçılık ve yolsuzluk gibi konularla mücadelesini sürdürmektedir’ diyen Kasapoğlu, “Bütün spor dallarında insan haklarını korumak doğrultusunda adımlar atmak için üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Bu konudaki bütün girişimleri gerek EPAS gerek ikili ilişkiler çerçevesinde müşterek pratiklere dönüştürmek konusunda istekliyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar