FutbolSpor camiası, Filistin'i unutmadı

Spor camiası, Filistin'i unutmadı

10.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gazze'ye saldırılarında bir yıl geride kalırken, spor dünyası daha ilk günden bu yana zulme sessiz kalmadı, tüm dünya adeta ayaklandı

Spor camiası, Filistini unutmadı

 

 İsrail'in Gazze'deki Soykırımının 1. yılı geride kalırken, spor dünyası ilk günden itibaren yapılan soykırıma karşı ayaklandı.
Türkiye'de de federasyonlar, kulüpler ve sporcular zaten hiç susmadı. 2023-2024 sezonunun 9. haftasında yapılan Galatasaray-Beşiktaş, vahşeti kınarken, seremoniye, "Gazze'de yapılan zulmü kınıyoruz." pankartıyla çıktı. Konyaspor da Siltaş Yapı Pendikspor ile oynadığı maça siyah formayla çıktı. Hakim Ziyech, Galatasaray'ın 24. şampiyonluk kutlamalarına Filistin bayrağıyla çıktı.

Celtic taraftarları, Filistin'e en büyük desteği veren taraftar grubu oldu. Lig maçlarında "Filistin'e özgürlük" ve "Direnenler kazanacak" afiş astılar, yardım kampanyasında da yaklaşık 137 bin sterlin topladılar.
İspanyol sporseverler de ülkelerindeki basketbol ve futbol maçlarında İsrail'in Gazze'deki vahşetine tepki gösterdi. İngiltere Premier Lig'deki Liverpool-Everton derbisinde de bazı Liverpool taraftarları, Gazzelilere destek vermek amacıyla Filistin bayrağı açtı.

Formula 1'de 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, Gazze'de yaşananları "travma ve terör" olarak nitelendirirken, acil olarak saldırılara son verilmesi gerektiğini anlattı. NBA takımlarından Dallas Mavericks'te forma giyen Kyrie Irving de dayanışma amacıyla basın toplantısına Filistin kefiyesiyle çıktı.
Dünyaca ünlü eski futbolcu Cantona, "Hala bu duruma soykırım demeyen kimse kaldı mı?" derken, Salah, "İnsanlık galip gelmeli" sözlerini kullandı.

Filistin'e destek veren Anwar El Ghazi, Mainz 05 tarafından sözleşmesi feshedilirken, Nice'te oynayan Youcef Atal da, Filistin'e verdiği destek nedeniyle kulübünden gönderildi.