Dünyadan FutbolSon dakika - FIFA ve UEFA'dan açıklama: Men edilecekler

Son dakika - FIFA ve UEFA'dan açıklama: Men edilecekler

21.01.2021 - 14:27 | Son Güncellenme:

FIFA ve UEFA dahil 6 konfederasyondan yapılan açıklamaya göre kurulması planlanan Avrupa Süper Ligi'ne katılacak tüm takım ve oyuncular UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edileceği açıklandı.

Son dakika - FIFA ve UEFAdan açıklama: Men edilecekler

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Avrupa’nın dev ekiplerinin kurmayı planladıkları Avrupa Süper Ligi’ne karşı ilk resmi çıkış gerçekleşti. FIFA Başkanı Infantino, UEFA Başkanı Ceferin, Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Salman bin Ebrahim, Afrika Futbol Konfederasyonu Başkanı Constant Omari, CONCACAF Başkanı Vittorio Montagliani, CONMEBOL Başkanı Alejandro Domínguez, Okyanusya Futbol Federasyonu Başkanı Lambert Maltock’in altında imzaları olan bir metin yayınlandı.

Medyada bazı Avrupa kulüplerinin ‘Avrupa Süper Ligi’ denilen kapalı bir lig oluşturma hedeflerinin bulunduğuna yönelik spekülasyonlara rastlanıldığı aktarılırken, “FIFA ve diğer 6 konfederasyon böyle bir lig ne FIFA ne de diğer konfederasyonlar tarafından tanınmayacaktır. Böyle bir lig, FIFA ve diğer konfederasyonlar tarafından tanınmayacaktır. Bu ligde yer alacak kulüpler ya da oyuncuların; FIFA ya da ona bağlı olan konfederasyonların organizasyonlarında yer almalarına izin verilmeyecektir” denildi.

Haberin Devamı

Son dakika - FIFA ve UEFAdan açıklama: Men edilecekler

Yazarlar