FenerbahçeFerdi Kadıoğlu, Brighton'a transfer oldu! Fenerbahçe'nin geliri açıklandı

Ferdi Kadıoğlu, Brighton'a transfer oldu! Fenerbahçe'nin geliri açıklandı

27.08.2024 - 21:36 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, milli sol bek Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transfer olduğunu açıkladı. Ferdi Kadıoğlu'nun transferinden elde edilen bonservis geliri netlik kazandı.

Ferdi Kadıoğlu, Brightona transfer oldu Fenerbahçenin geliri açıklandı

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'de beklenen ayrılık resmen açıklandı. Sarı-lacivertiler, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun Premier Lig ekibi Brighton'a transfer olduğunu Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Ferdi Kadıoğlu'nun elde ettiği bonservis geliri netlik kazandı.

Sarı-lacivertliler, milli futbolcunun transferi için 30 milyon euro bonservis geliri elde edildiğini açıkladı. Öte yandan FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı paylarını Brighton'ın ödeyeceği belirtildi. Sözleşmede 5 milyon euroluk performansa bağlı bonus maddesinin yer aldığı aktarıldı. Öte yandan bir sonraki satıştan yüzde 10 pay alınacağı kaydedildi.

Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Haberin Devamı

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir.

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

298 DAKİKA SAHADA KALDI

Jose Mourinho, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu'na bu sezon 5 maçta süre verdi. 24 yaşındaki sol bek, bu karşılaşmalarda 298 dakika sahada kaldı ve 1 gol sevinci yaşadı.

ESA altyapısında futbola başlayan Ferdi Kadıoğlu daha sonra NEC Nijmegen'de oynadı. Fenerbahçe, genç futbolcuyu 2018-2019 sezonu başında kadrosuna katmıştı. Sarı-lacivertliler, Ferdi Kadıoğlu'nun transferi için 1 milyon 400 bin euro bonservis bedeli ödemişti.

Ferdi Kadıoğlu, A Milli Futbol Takımı'nda 20 karşılaşmada süre aldı. 24 yaşındaki sol bek, bu mücadelelerde 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Ferdi Kadıoğlu'nun güncel piyasa değeri 30 milyon euro.