Turkish Airlines EuroleagueSon dakika - Anadolu Efes tarih yazmanın peşinde! Euroleague'de Final Four günü

Son dakika - Anadolu Efes tarih yazmanın peşinde! Euroleague'de Final Four günü

28.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes, Köln’de düzenlenen Turkish Airlines Euroleague Final Four’un ilk gününde CSKA Moskova ile kozlarını paylaşacak. Temsilcimiz önce Rus rakibini devirip ardından pazar günkü finali kazanarak geçen yıl pandemi nedeniyle yarım kalan şampiyonluk yürüyüşünü kupayla noktalamaya çalışacak.

Son dakika - Anadolu Efes tarih yazmanın peşinde Euroleaguede Final Four günü

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Dev randevu 19.00’da
Avrupa basketbolunun en önemli organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague’de Final Four heyecanı bugün Almanya’nın Köln şehrinde başlayacak. Temsilcimiz Anadolu Efes, yarı final mücadelesinde Rus ekibi CSKA Moskova ile karşılaşacak, tarihi mücadele TSİ 19.00’da start alacak. Kazanan takım pazar günü oynanacak finalde, bugün saat 22.00’de başlayacak Barcelona-Milano karşılaşmasının galibi ile şampiyonluk için kapışacak. Tüm müsabakalar salgın koşulları nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Tarih yazmanın eşiğinde
Geçen sezon şampiyonluğun açık ara favorisi olarak gösterilirken, salgın nedeniyle liglerin sonlandırılmasının şokunu yaşayan ve bu gelişmenin etkilerini, bu sezon başında da hissedip, ritmini ligin ikinci yarısında bulan Anadolu Efes için bu sezon çok daha özel olacak. Çünkü temsilcimiz için tarihinde ilk kez Euroleague kupasını Türkiye’ye taşımak ve geçtiğimiz yıl yarım kalan hikayeyi mutlu sonla tamamlamak belki de hak edilmiş zaferi bir yıl gecikmeli de olsa kucaklama anlamı taşıyacak.

Haberin Devamı

Son dakika - Anadolu Efes tarih yazmanın peşinde Euroleaguede Final Four günü

Rövanş sayılıyor
Lacivert-beyazlı temsilcimiz, tarihinde 4. kez final four heyecanı yaşayacak. İlk olarak 1999-2000 sezonunda yine Ergin Ataman yönetiminde bu gururu yaşayan Anadolu Efes, 2000-2001’de de aynı başarıya ulaşmış, iki organizasyonu da 3. sırada tamamlamıştı. Uzun bir aranın ardından 2018-2019’da final four biletini tekrar kazanan ve ilk gün bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu 92-73 mağlup ederek adını finale yazdıran Efes, finalde ise Rus ekibi CSKA Moskova’ya 91-83 yenilerek ikincilikle yetinmişti. Yani bugün oynanacak maç son organizasyonun da rövanşı anlamını taşıyor. 

Son dakika - Anadolu Efes tarih yazmanın peşinde Euroleaguede Final Four günü

Ataman’ın tek eksiği
Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörlerinden birisi olarak anılan Ergin Ataman’ın müthiş kupa koleksiyonundaki tek eksik de Euroleague kupası. Daha önce İtalya’nın Siena takımı ile Saporta Kupası’nı kazanan, Beşiktaş Milangaz ile FIBA Eurochallenge Cup, Galatasaray ile Eurocup şampiyonlukları yaşayan başarılı çalıştırıcı, Anadolu Efes ile de Euroleague şampiyonluğunu elde etmesi halinde müthiş kariyerine altın bir sayfa daha açacak.

Haberin Devamı

KISA KISA
-CSKA Moskova üst üste 9, toplamda ise 20. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son organizasyonu şampiyon tamamlayan Ruslar, 9. şampiyonluk için sahaya çıkacak.
-Barcelona uzun süren sessizliğini bitirdi. 7 yıllık duraklama döneminin ardından finallere yükselme başarısı gösteren İspanyollar, 3. kez Euroleague şampiyonu olmaya çalışacak. Barça son şampiyonluğunu 11 yıl önce ev sahipliği yaptığı organizasyonda yaşamıştı.
-Messina yönetiminde yıllardır hayalini kurduğu Final Four’a tekrar ulaşan Milano, tam 33 yıllık hasreti bitirirek tekrar Avrupa’nın en büyüğü olmak için mücadele edecek.

Fenerbahçe unvanın sahibi
Türkiye’ye takım sporlarında ilk Avrupa şampiyonluğunu 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak getiren ve Aydın Örs yönetiminde kazanılan büyük başarı ile adeta basketbolun kaderini değiştiren Anadolu Efes, kendi tarihinin 2. Avrupa şampiyonluğunu hedeflerken, ülkemize de 2. kez en büyük kupayı taşımayı hedefliyor. Türk takımlarından sadece Fenerbahçe daha önce 2016-2017 sezonunda Euroleague şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Itoudis’ten övgü
CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis yarı finaldeki rakipleri Anadolu Efes’e övgü yağdırdı. Yunan çalıştırıcı, “Anadolu Efes harika bir takım. Uzun süredir aynı koça, aynı felsefeye ve aynı olağanüstü oyunculara sahipler. Mükemmel basketbol oynuyorlar. Bu maça aynı zamanda 2019 finalinin rövanşı da diyebiliriz. Maçla ilgili bizim de farklı planlarımız var. Onları durdurmaya çalışacağız. Larkin ve Simon’u durduramayız ama onları frenleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Almanya’ya vize eleştirisi
Ergin Ataman, Anadolu Efesli yönetim kurulu üyeleri, sporcu aileleri ve bazı basın kuruluşlarına vize verilmediğini belirterek, Almanya’nın vize politikasını eleştirdi. Ataman, “Resmi yayıncımız beIN Sports basın toplantısı için burada değil. Alman makamları gelmelerine izin vermedi. Yine Köln’de oyuncularımızın aileleri ve yönetim kurulu üyelerimiz maalesef olmayacak. Biz tüm zorluklara rağmen büyük fedakarlıklarda bulunduk. Neden bu şekilde bir karar alındığını bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘MVP ödülü sürpriz oldu’
Euroleague’de normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Vasilije Micic bu ödülün sürpriz olduğunu söyledi. MVP seçilmenin kendisi için çok büyük anlam taşıdığını kaydeden Sırp yıldız, Kovid-19 nedeniyle ailesinin ve sevdiklerinin Almanya’ya gelememesi konusunda ise “Maalesef benim için en önemli kişi yanımda değil ama hayat böyle bir şey. Bu durum benim için ekstra bir motivasyon olacaktır” yorumunu yaptı.

 ‘Şampiyon olmak için oynayacağız’
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Euroleague’in en başarılı takımlarından olduklarını söyledi. Maçların oynanacağı Lanxess Arena’daki açılış programına katılan Ataman, Euroleague kupasının kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, “Harika bir takımım var. Son iki sezondur harika basketbol ortaya koyuyoruz. Belki de CSKA Moskova ile birlikte maç kazanma yüzdesi en iyi takım da olabiliriz. Şimdi de Dörtlü Final’de şampiyonluk için oynayacağız” dedi.

‘Son söz oyuncularda’
Euroleague’in son şampiyonu CSKA Moskova ile yarı finalde mücadele edeceklerini dile getiren Ergin Ataman turnuvadaki ilk hedefin final olduğunu aktardı. Deneyimli çalıştırıcı, “Yarı finalde son şampiyona karşı oynayacağız. Onlara çok büyük saygımız var ancak bu tek bir maç ve son sözü sahada oyuncular söyleyecek. Bakalım hangi oyuncular en iyi performansı ortaya koyacak, üç gün sonunda hangi takım Euroleague şampiyonluğunu kazanacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Yazarlar