Türkiye Haberleri Almanların Merih Demiral iddiası yalan çıktı! Büyük manipülasyon

Almanların Merih Demiral iddiası yalan çıktı! Büyük manipülasyon

04.07.2024 - 21:59 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, Alman basınından yapılan manipülasyona cevap verdi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Almanların Merih Demiral iddiası yalan çıktı Büyük manipülasyon

Alman medyası, UEFA'nın soruşturma başlattığı milli futbolcu Merih Demiral ile ilgili büyük bir manipülasyona imza attı. Merih Demiral ve TFF'nin henüz savunma süresi dolmadan, Bild Gazetesi'nden skandal bir haber ortaya atıldı. Bild'in haberinde Türk futbolcu Merih Demiral'a UEFA'dan 2 maç men cezası verildiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Bild Gazetesi'nin skandal haberi sosyal medyada büyük bir infial yarattı. Türkiye Futbol Federasyonu konu hakkında hızlıca tavır aldı ve yaşanan manipülasyonun önüne geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Bild Gazetesi'nin yaptığı haberin gerçeği yansıtmadığını ve savunma süresinin devam ettiğini kamuoyu ile paylaştı.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, 'Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi' şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır."

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Alman basınında yer alan Merih Demiral haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan, “UEFA, Merih Demiral'a 2 maç men cezası verdi.” iddiası doğru değildir. UEFA tarafından Merih Demiral hakkında açılan soruşturma henüz sonuçlanmamış olup, iki maç men cezası verildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. UEFA, milli futbolcumuz Merih Demiral’dan savunma istemiş olup, savunma sonrasında soruşturma karara bağlanacaktır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

UEFA SORUŞTURMA BAŞLATTI

UEFA, Merih Demiral'ın Avusturya maçındaki gol sevincine dair soruşturma başlatmıştı. UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır."

GOL SEVİNCİ GÜNDEM OLMUŞTU

A Milli Futbol Takımı'nın yıldızı Merih Demiral, Avusturya maçında attığı ikinci golden sonra 'bozkurt' sevinci yapmıştı.

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçındaki gol sevincine dair basın toplantısında konuşmuştu. Attığı golün ardından yaptığı 'bozkurt' sevincinin sorulması üzerine Merih Demiral şu ifadeleri kullanmıştı:

Haberin Devamı

"Deneyimli stoper maç sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Bozkurt aklımda yoktu, taraftardan görünce tepkimiz gecikmedi. Öyle bir şey yapmak istedim, yaptığımdan dolayı çok da mutluyum."