Yaz OlimpiyatlarıSimone Biles, Paris 2024'te küllerinden doğdu!

Simone Biles, Paris 2024'te küllerinden doğdu!

03.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020’de zihinsel sıkıntıları nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve kariyeri bitme noktasına gelen Simone Biles, Paris 2024’e damga vurdu. ABD’li sporcu olimpiyat altını sayısını altıya çıkararak tarihe adını yazdırdı.

Simone Biles, Paris 2024te küllerinden doğdu

2024 Paris artistik jimnastik genel tasnifte ilk sırayı alan Simone Biles, takımıyla kazandığı altın madalyanın ardından bu oyunlardaki ikinci altınını boynuna geçirdi. 27 yaşındaki ABD’li sporcu olimpiyat altını sayısını altıya çıkararak, en fazla altın madalya kazanan ABD’li jimnastikçi olarak tarihe adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Tecrübeli isim aynı zamanda toplamda dokuz Olimpiyat madalyası ile en çok madalya kazanan beşinci kadın Olimpiyat cimnastikçisi olarak da kayda geçti. Biles 1964 ve 1968 yıllarında Çek Caslavska’dan bu yana birden fazla Olimpiyat’ta genel tasnif kazanan ilk kadın oldu.

ÜNLÜLER DE AKIN ETTİ

Bu cimnastikçilerden biri olan Simone Biles, Fransa’nın başkentinde ilgi odağı oldu. Performanslarını sergilediği salonda müsabakalar kapalı gişe gerçekleşti, Tom Cruise, Lady Gaga ve Ariana Grande gibi bir çok ünlü tribünde kendisini izledi. Bir önceki olimpiyatlarda yaşadığı mental sorunlar nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan yıldız ismin ertelediği şovuna büyük rağbet vardı.

Zihinsel sorunları nedeniyle bireyselde 4 finale çıkamayan Biles, sadece denge aleti finalinde yarışmıştı. Kariyerinin sona erme riskinin ardından Paris’teki performansı büyük takdir topladı.

Haberin Devamı

TEDAVİ GÖRÜYOR

Simone Biles yaşadığı psikolojik sıkıntıları aşmak için gördüğü tedavisini sürdürüyor. Paris 2024’teki müsabakalarının öncesinde de terapistinin yardımına erişti. Biles son üç yılda defalarca Tokyo’da olanların geçmişinin bir parçası olduğunu, bugününün parçası olmadıklarını ifade etti, durdu ve bunu gerçekten geride bırakabildiğini de olimpiyatlardaki performansıyla gösterdi.

23’ü altın, 4’ü gümüş, 3’ü bronz olmak üzere Simone iles’ın Dünya Şampiyonaları'nda toplamda otuz madalyası bulunuyor.

KORUYUCU AİLE BÜYÜTTÜ

Rio Olimpiyatları’ndaki büyüleyici performansının ardından Tokyo’da büyük bir yıkım yaşayan Simone Biles’ın çocukluğu da sıkıntılarla doluydu. Ohio’da dört kardeşin üçüncüsü olarak doğduğunda babası ortalarda olmayan Biles, maddi durumu iyi olmayan annesinin de çocuk bakacak durumu olmadığından koruyucu aile kurumuna teslim edildi. Bir kaç yıl sonra dedesinin bakımını üstlendiği ABD’li cimnastikçi bu spora altı yaşında, bir öğrenci kampında öğretmenleri tarafından keşfedilmesiyle adım attı.

"KÖR YERE İNİŞ" İMZASI

‘Kör yere iniş’ gibi kendisiyle özdeşleşmiş hareketleri ortaya çıkan ve cimnastiğin en önemli isimlerinden birisi haline gelen sporcunun dertleri, başarılarıyla at başı gitmeye devam etti. Cimnastik milli takımının doktoru tarafından cinsel tacize uğradı. Konuyu kamuoyuna anlatan ve asla pes etmeyeceğini dile getiren Simone Biles, Amerikan futbolcusu Jonathan Owens ile evlenmesinin ardından muzdarip olduğu konuda, sporcuların akıl sağlığının korunması çalışmalarına maddi yardımlarda bulundu.