Diğer‘Seyir zevki kalmadı’

‘Seyir zevki kalmadı’

14.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güreş Federasyonu eski başkanı ve FİLA Asbaşkanı Ayık, “Son dönemlerdeki kural değişiklikleri seyir zevkini azalttı. Seyirci güreşi anlayamaz hale geldi” dedi

‘Seyir zevki kalmadı’

Uluslararası Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu’nun güreşin olimpiyatlardan çıkartılması ile ilgili aldığı tavsiye kararından sonra FİLA harekete geçti. Daha önce 16-17 Şubat’ta Tayland’ın Pukhet adasında gerçekleştirilmesi planlanan kural değişikliği toplantısı, İOC’nin bu kararı sonrası öne çekildi. Güreşin 2002 olimpiyat oyunlarında yer alacak 25 ana branş arasına alınmaması üzerine acil bir genelge yayınlayan FİLA, yönetim kurulu üyelerini acilen toplantıya çağırdı. Güreşte yeni düzenleme yapmak için Tayland’da toplantıları olduğunu belirten FİLA Asbaşkanı Ahmet Ayık, “Birden İOC’nin bu kararını kucağımızda bulduk. Bir anda gündemin ilk maddesine oturdu. Toplantı da 2 gün önceye çekildi. Tüm yönetim kurulu üyelerine genelge gitti. Derhal gelin bu konuyu masaya yatıracağız diye. 2 günlük toplantı uzatıldı. Zaten kural değişikliği yapmayı planlıyorduk. Ancak şimdi daha radikal kararlar alınacak” dedi.
Reyting sağlanmalı
Dünyada reytingi olmayan bir sporun ayakta duramayacağına dikkat çeken Ayık, “Seyircisi, reklamı, martketingi olmayan bir branşın yaşama şansı yok. Uzun yıllardır grekoromen stilin olimpiyattan çıkartılacağı yönünde sürekli görüşler vardı. Söylenti ötesine gitmemişti. Bu tavsiye kararı ile durum ciddi boyut kazandı” diye konuştu.
İlk modern olimpiyattan bu yana atletizm ile birlikte programda yer alan güreşin devre dışı bırakılamayacağının altını çizen Ayık, “Güreşte son dönemlerde yapılan kural değişiklikleri seyir zevkini azalttı. Seyirci güreşi anlayamaz hale geldi. Bunların düzeltilmesi lazım. Gündemde 10 maddelik kural değişikliği var. Amaç güreşe hareket ve heyecan getirmek. Seyirciye zevk verecek değişiklikler yapılacak” ifadelerini kullandı.