Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Boluspor’u, Vodafone Arena’da ağırlayan Beşiktaş’ın, böylesine bir sonuçtan başka bir sonuçla sahadan ayrılması, çok az ihtimaldi. O nedenle dünkü maçta beni ilgilendiren, Şenol Güneş’in taktiksel planları değildi. Şehitlere Saygı Maçı’nda sahaya çıkan Talisca ve Aras başta olmak üzere, Fatih, Sezer, Eslem, Hamza, Enes ve Sedat gibi gençlerin meziyetleri, beni daha çok meraklandırıyordu.

Talisca kesinlikle, ligin ikinci yarısında Beşiktaş için yeni bir transfer. Daha öncesinde de olduğu gibi, oyunda fazla gözükmeyen fakat skorda mutlaka “varım” diyen Brezilyalı yetenek, ligin ikinci yarısında, kilit açıcılardan olur. Oyuna sonradan giren Aras Özbiliz ise, pas alış-verişleriyle, total futbolun klasik özelliklerini bir kez daha gösterebildi. Aslında Aras da -geçen sezonki pas oyunu ligin ikinci yarısında kendini gösterirse- Beşiktaş için yeni bir transfer sayılabilir.

Haberin Devamı

Boluspor karşısında oynama şansı bulan gençlerden, Fatih, Enes ve Eslem ise, Beşiktaş’ın geleceğinde yer alabilecek isimler. Fakat, bundan sonrası kendilerine bağlı. Şu ana kadar olan gelişimlerine seviye atlatabilirlerse, Kartal’ın geleceğinde yer alabilirler.