Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Veysel Sarı... Yeşil ışıkta geçmeyi umarken bir anda kendisine kırmızı yandı! Işığı yakan ise Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic. Herkesin bitti diye baktığı bu transfer, bir anda yaşanan sinyalizasyon karışıklığı nedeniyle, Beşiktaş'ta transfer sıkışıklığı yarattı. Yeşil ışığı bekleyen Tarık Çamdal da Bilic'in, Veysel'e yaktığı kırmızı ışık nedeniyle ağırdan alınmaya başlandı.
Gelelim Veysel Sarı'nın hikayesine... Evet doğru Bilic istemiyor bu oyuncuyu. Hatta “Nereden çıktı bu transfer" diyormuş. Yönetim nasıl ki İbrahim Toraman, Gökhan Süzen ve Sezer Öztürk'ün kadro dışı kalmasında olduğu gibi hocaya uyduysa, transfer döneminde de Bilic'i dinlemek zorunda. Tüm bu yaşananlar hepimizin bugünlerde basından öğrendiği bölüm. Bir de bilinmeyen bölümleri var. Beşiktaş'a, Guti'yi getiren ve İspanya pazarında da çalışan Menajer Marco Kırdemir, şu günlerde bir dava açma hazırlığı içerisinde. Sebebi ise Veysel Sarı ile yaşadığı yetki belirsizliği.
Velhasıl biz de Marco Kırdemir'e bir tırnak açmaya karar verdik ve kendisi aynen şu ifadeleri kullandı: Geçtiğimiz yaz, Beşiktaş İdari Direktörü Semih Usta'ya, Veysel Sarı'yı önerdim. Kendisi bana Beşiktaş olarak Veysel Sarı ile ilgilenmediklerini söyledi. Olabilir... Tercih meselesi. Ama nedense Veysel, onu Getafe'ye götürmediğim gerekçesiyle benle çalışmak istemediğini söyledi. Hala yetki belgesi bende olmasına rağmen gitti, Ali Egesel ile menajerlik konusunda anlaştı. Nedense bu anlaşmadan sonra Beşiktaş Kulübü, Veysel Sarı ile ilgilenmeye başladı. Marco Kırdemir, Veysel'in menajeriyken ilgilenmeyen Beşiktaş, ne oldu da, Ali Egesel menajer olunca ilgilenmeye başladı.
Tablo bu... Marco Kırdemir, avukatı aracılığıyla yetki belgesini İspanya Futbol Fedarasyonu'ndan, TFF'ye göndermiş. Bütün bu gelişmelerden ise Önder Özen'in hiç haberi yok. Zaten transferlerde mali yetkisi yok. Kimse onu suçlayamaz. Kulağıma gelen rakamlar ise yıllık 1 milyon 100 bin euro. Olcay Şahan'ın aldığına yakın bir rakam. Üstelik sezon sonunda bedava kalacak bir oyuncu için bonservis bedeli de ödenecekmiş. Halbu ki Beşiktaş'a çok daha ucuza mal olabilecek bu transfer, aniden yapılan menajer değişikliği nedeniyle birazcık daha zamlanmış.
Sahi ne oldu da, Veysel Sarı ile ilgilenmeyen Beşiktaş, menajer değişikliğinden sonra ani bir kararla bu oyuncuyla ilgilenmeye başladı. Acaba birileri menajerini mi değiştir dedi? Dentinho, Gökhan Süzen, Eneramo, Franco ve Veysel. Çok meşhur bir Hollywood repliği vardır... Biri bana burada neler oluyor hemen anlatsın!
Nasıl ki Marco Kırkdemir böylesine konuşabiliyor, Semih Usta ve Ali Egesel'e de bu köşe sonuna kadar açık.