Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rio Ave’yi ağırlayan Beşiktaş’ta maçtan önce teknik heyetin kadro tercihi çok konuşuldu. Kimine göre riskli bir kadro gibi gözüküyordu ama Utku ve Montero dışındakiler aslında takımın sürekli şans bulan isimlerindendi. Maçta öne çıkan en önemli sorun tıpkı ligdeki son maçta olduğu gibi 1-0’dan sonra ikinci golü hemen bulamaması oldu.


Ligdeki Antalyaspor maçında Larin’e yaptığı asistten sonra çok konuşulan Necip, dün de 15’te Güven’e attırdığı golden sonra alkışlandı. 38’de Boyd’un şutu defansa takıldı. 42’de Dorukhan’ın değerlendiremediği pozisyon da, maçın fişini çekme açısından çok önemliydi.
İkinci yarıda ise 1-0 avantajı arkasına alarak başlayan Beşiktaş, tempoyu yüksek tutmak istemiyordu. 61’de Reis’in çektiği şut savunmada kaldı. 82’de Mane’nin direkten dönen vuruşu da Beşiktaş adına şanslı anlardan biriydi. Fakat 85’te Moreira’nın attığı golde Beşiktaş o kadar şanslı değildi.

Uzatmalarda her iki takım turu getirecek golü ararken risk almak zorunda kaldı. Gol olmayınca maç penaltılara gitti. Welinton ve Larin kaçırınca penaltılarda 4-2 öne geçen Rio Ave maçı 5-3 kazanarak turu geçti.