Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ay-yıldızlı ekibimiz, Gine mücadelesinin ilk yarısında neredeyse pozisyona giremedi. İkinci yarıda yapılan değişiklikler takımımıza hareket getirdi. Millilerimiz, özellikle son 15 dakikada rakip kaleye yüklendi, Mert Müldür’ün kafası direğe takılırken galibiyet golü gelmedi.

2020 Avrupa Şampiyonası öncesinde oynanacak olan hazırlık maçlarından ikincisini Gine karşısında oynayan A Milli Takımda, Teknik Direktör Şenol Güneş, dünkü maçta da bazı taktiksel varyasyonları denedi ayrıca kadroya son şeklini verme konusundaki bazı soru işaretlerini gidermeye çalıştı.
Almanya kampı öncesinde, takımı Antalya’da bir aile ortamı içerisinde, EURO 2020’e motive etmeye çalışan Şenol Güneş, dün geceki maçtan sonra, cebinde sadece eksiler değil artılarla da Avrupa Şampiyonası’na gidecektir.
Son iki hazırlık maçı elbette kriter değil. 10. dakikada Kante o golü çevirmiş olsa da kriter değildi. Antalya kampı ve oynanan hazırlık maçları, tüm futbolcuların kendi liglerinden kaynaklanan mental yorgunluğu atma üzerine planlanmıştı. Elbette oyunun güzel taraflarını da görmek isterdik. Örneğin Cengiz Ünder’in 17. dakikada topla birlikte dışarı çıkmasını değil de, o topu ağlara göndermesini görmek isterdik. Lakin adı üzerinde.. Bir hazırlık maçı. Kim hazır kim değil çok net görülmüştür.
İkinci yarıda Şenol Güneş oyunu Orkun ve Kenan’ı sokarak başlattı. Kenan’ın 83 ve Orkun’un 89. dakikadaki şutları gol olmasa da bu iki isim oyuna hareketlilik getirdi. Mert’in 80. dakikada direkten dönen vuruşu gol olsa belki daha başka goller gelebilirdi. Hem dünkü maçı hem de Antalya kampını özetleyecek olursak Gine Teknik Direktörü Didier Six’in maçtan önce dediği gibi bu takım güçlü bir takım, bu takım çok iyi oyunculara sahip.