Serdar Sarıdağ

Serdar Sarıdağ

serdar.saridag@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yılların tecrübesi masör Necati Yücel ile Beşiktaş isimlerini yanyana okuduğumda, aklıma ister istemez Gordon Milne dönemi geldi.
MR çekimlerinin yeni yeni çıktığı o dönemlerde Necati Yücel, sanki elleriyle MR çekerdi.
Hala Süper Lig'de bir çok yerli yıldız, Necati Yücel'in yerine giderek masaj yaptırır.
Malum hepimizin bildiği gibi Necati Yücel geçtiğimiz günlerde tesislere giderek, futbolcuların adale yapısı açısından son durumlarını incelemek istedi.
Kurumsallaşmanın getirdiği iletişimin dışına çıkılarak yapılan bu atamada, doğal olarak bazı sıkıntılar yaşandı ve doğal olarak gazetelerin Beşiktaş manşetleri bu konuya odaklandı.
Bu duruma bir de üste üste gelen sakatlıkları eklersek, sağlık heyeti için epeyce sıkıntılı günler yaşandı diyebiliriz.
Sivasspor maçı öncesinde mali kongreye yetişmek için takım uçağıyla döndük İstanbul'a.
Uçakta Beşiktaş kulüp doktorlarından İsmail Başöz ile yan yana oturduk.
Yaşanan masör krizinden, sağlık heyetinin yeniden yapılandırılması hakkında İstanbul'a inene kadar sohbet ettik.
Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran'ın sezon başında verdiği talimatla, sağlık heyeti Avrupa'daki bir çok kulübü kendine model olarak belirlemiş.
Gazetelerde Bayer Münih'in doktorlarına giderek tedavi olan yerli futbolcu haberlerini, çoğumuz mutlaka okumuşuzdur.
İşte bu nedenden dolayı Beşiktaş Futbol Komitesi başta Bayern Münih olmak üzere bir çok Avrupa kulübünün sağlık sistemini yakından inceliyor.
Bayern Münih'in yanı sıra, Arsenal, Real Madrid, Benfica, Barcelona ve Manchester United gibi kulüplerin de sağlık sistemi araştırılıyor.
Bu sezonu bir geçiş süreci olarak gören futbol komitesi önümüzdeki sezon sakatlıkların önüne geçme, sakatlık sonrasındaki iyileşme sürecini eksiksiz sürdürebilme açısından, sağlık sistemini de kurumsallaştıracak.
Yeni yapılanma içerisinde tıbbın ve teknolojinin en son gelşmeleri yakından takip edilecek. Avrupa standartlarında bir sağlık sistemini oluşturmak isteyen Beşiktaş Futbol Komitesi, bunun için bütçeden para da ayıracak.