TrabzonsporSerdar Saatçı, Trabzonspor'da! Transfer maliyeti açıklandı

Serdar Saatçı, Trabzonspor'da! Transfer maliyeti açıklandı

05.09.2024 - 22:43 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Braga'dan Serdar Saatçı'yı kadrosuna dahil etti.

Serdar Saatçı, Trabzonsporda Transfer maliyeti açıklandı

Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor, Braga forması giyen 21 yaşındaki stoper Serdar Saatçı'yı renklerine bağladı. Bordo-mavililer, genç savunma oyuncusunun bonservisiyle birlikte transfer edildiğini KAP'a bildirdi.

Haberin Devamı

Serdar Saatçı'nın transferi için Braga'ya 2 milyon 500 bin euro ödeneceği belirtildi. Öte yandan Sedar Saatçı ile 4+1 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Trabzonspor'dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Serdar Saatçı'nin Kulübümüze kesin transferi konusunda, Braga ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre; Braga'ya sözleşme fesih bedeli olarak 2.500.000.-EUR 3 (Üç) taksit halinde ödenecektir.

Profesyonel futbolcu Serdar Saatçı ile opsiyon hakkı Kulübümüze ait olmak üzere 4+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2024/2025 futbol sezonunda 22.500.000.-TL garanti ücret ödenecektir. Sonraki sezonlarda ise oyuncuya; bir önceki sezon ödenecek garanti ücrete, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak (Tüfe+Üfe)/2 oranında artış yapılacak olup, her halükarda bu artış oranı %30'dan fazla olmayacaktır. Opsiyon hakkının Kulübümüz tarafından kullanılması halinde;

Haberin Devamı

2028/2029 futbol sezonunda, bir önceki sezon ödenecek garanti ücrete, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak (Tüfe+Üfe)/2 oranında artış yapılacak olup, her halükarda bu artış oranı %30'dan fazla olmayacaktır. Menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının %5'i oranında ödeme yapılacaktır."