Haberin Devamı

Avusturya maçında işleyen taktikle sahadaydık. Uzun süre de bu taktik iyi işledi. Alanları kapattık. Araya sızmalara izin vermedik. Hızlı akınlarla sonuca gitmeye çalıştık.
İlk dakikada Depay’ın girdiği net bir fırsat vardı. Sonrasında rakibimizi uzun süre tuttuk. 11’de ilk kez etkili çıktık. Oyun dengedeydi. Tam zamanında golü bulduk. 35’te Arda öldürücü noktaya kesti. Arka direkte Samet etkili bir kafa ile takımımızı 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra da pozisyon vermeden oyunu istediğimiz şekilde götürdük. Aradığı boşluğu bulamayan Hollanda’da ikinci yarıda Weghorst oyuna girdi. Hava toplarını deneyeceklerdi. Fırsat vermedik. Arda’nın kullandığı serbest vuruş kritikti. Direkten dışarı çıktı.
70’de Hollanda köşe vuruşu organizasyonuyla golü buldu ve dengeyi sağladı. Boş durumdaki De Vrij skoru eşitledi: 1-1
Ciddi yorgunluk belirtileri de vardı takımımızda. Bir anlık bocalama sonrası ikinci golü gördük kalemizde. İçeri çevrilen topta ters taraftan gelen Gakpo, Hollanda’yı altı dakika sonra öne geçirdi: 2-1.
Bu golden sonra hamlelerimiz oldu oyuna. 85’te net fırsat yakalasak da Hollanda savunması gole izin vermedi. 89’da Cenk ve 90’da Kerem’in kafası az farkla dışarı çıktı. Uzatmalarda Semih’in vuruşu da son anda gol olmadı. Son bölümde etkili oynasak ve pozisyonlar bulsak da sonuç alamadık.