Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Özgür Yankaya, iyi niyetinden şüphe etmediğim bir hakem. Bu maçı da tarafsız ve objektif yönetmeye çalıştı. Ancak bunları yaparken, önemli hataları da vardı. Özellikle maça tempo kazandırmak adına birçok faul pozisyonunu atladı. Bu pozisyonlarda ayrıca sarı ve kırmızı kartlar da güme gitti.
Galatasaray'ın kazanmış olduğu ve iptal edilen gol pozisyonunda, Elmander'in Navarro'ya bir faulü vardı ve hakem haklıydı. Emre'nin rakip ceza alanı içerisinde kaçırmış olduğu pozisyonda faul beklentisi vardı. Ancak Yankaya burada da oyunu kesmeyerek doğru karar verdi. Bana göre hakemin maçtaki en önemli hatası Kayserisporlu Zurab'ın bariz gol şansı ile ilerleyen Elmander'i düşürmesine 'devam' demiş olmasıydı.
Halbuki bu pozisyonda Zurab topa müdahale etmek istiyor, ancak bunu başaramayınca hareketi rakibine yöneliyor ve bir faul yapıyor. Bu nedenle Yankaya'nın faulün yanında Zurab'a bariz gol şansını engellediği için kırmızı kart da göstermesi gerekirdi. Maçı çok sert oynatan Yankaya, bu pozisyon dışında da Zurab'ın sarı kartı olduğu halde yapmış olduğu diğer sarı kartlık hareketleri de atladı. Kısacası Zurab maçta en az iki defa atılmayı hak etti.