Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe'de görünen en büyük aksaklık, bloklar arasındaki koordinasyon eksikliğiydi. Alex ve bir-iki oyuncunun çabası üç puanı almaya yetmedi. Büyükşehir Belediyespor ise iyi mücadele etti. Webo ve Visca, çok iyi oynadılar.
Hakem Özgür Yankaya, serbest vuruş kararlarında genel olarak doğru değerlendirmeler yaptı. Ancak disiplin uygulamalarında aynı başarıyı gösteremedi.
Benzer ihlallerde bazen kartını kullandı, bazen ise hiçbir şey vermedi. Bunun yanında Ziegler'in oyunun son bölümünde Webo'ya yaptığı hareket çok acımasızdı ve kırmızı kart olmalıydı. Fakat Yankaya sarı kartını kullandı. Kart gösterdiği için bu pozisyonu demek ki gördü. Ancak sarı kartını göstermesi çok önemli hataydı. Ziegler'in de, bunu bir meslektaşına böyle bir hareket yapmasını eleştiriyorum.
Yardımcı hakemlerden Kemal Yılmaz, Alex'in bir pozisyonuna kaldırdığı ofsayt bayrağında hatalıydı. Burada ofsayt vermemiş olsaydı. Alex kaleci ile karşı karşıya kalabilirdi. Diğer yardımcı hakem Alparslan Dedeş, ofsaytlarda başarılıydı, ama faullerde Yankaya'ya yardımcı olmadı.