Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Necati’nin erken gelen golüyle sarı-kırmızılı oyuncular maçı kontrol altına almayı başardılar. Onun dışında Orduspor takımı oyunun genelinde hücum hattında pek fazla varlık gösteremedi.
Maçın hakemi Tolga Özkalfa ve yardımcıları başarılı maç yönettiler. Tolga Özkalfa oyunun sonucuna etki eden hata yapmadı. Ancak maçta öylesine basit hatalar yaptı ki bu ileride başına iş açar. FIFA hakemliği seviyesine gelmiş bir hakem olarak hala yer alma sıkıntısı yaşıyor. 90 dakika boyunca kendisine iki defa top çarpan Tolga Özkalfa bazı pozisyonlarda da oyuncuların koşu yolunu tıkadı. Orta saha mücadelelerinde bir, iki tane çok basit faul düdüğü çaldı. Bir tanesinde Engin’in rakibiyle girmiş olduğu mücadelede faul olmamasına rağmen oyunu kesti. Burada bir ikili mücadele vardı ve Engin oyun kuralları sınırları içerisinde rakibine müdehale etmişti.
Sarı-kırmızılı takımda Selçuk’a rakibi Bruno’ya yapmış olduğu hareketten dolayı bir sarı kart göstermeliydi. Necati’nin penaltı beklediği pozisyondaki devam kararına ise katılıyorum. Yardımcı hakem Ekrem Kan’ın Necati’nin iptal edilen golünde kaldırdığı ofsayt bayrağı çok doğruydu.