Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın hemen başında Alex’in oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Fenerbahçeli oyuncular çok iyi mücadele ettiler. Özellikle Caner ve Mehmet Topuz çok iyi oynadılar. 84 dakika bir kişi eksik oynayan rakiplerine karşı bile bir pozisyon üretemeyen Karabükspor’un bu sezon işi zor görünüyor.
Aytekin Durmaz sezona iyi maçlar yöneterek başlamıştı. Ancak bu maç için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Alex’e göstermiş olduğu kırmızı da hatalıydı. Alex orada arkası dönük iken bir ikili mücadele esnasında rakibine dirseği geldi. Ancak burada Alex’in kasıtlı bir hareketi yoktu. Durmaz bu karttan sonra oyunu kontrol etmekte zorlandı. Emre Belözoğlu’nun rakiplerine ve hakemlere yaptıklarıyla en az iki defa oyundan atılması gerekiyordu.
Durmaz’ın, maçın ilk dakikalarında Mehmet Topuz’un penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğruydu. Caner’e ilk yarıda rakip kale alanında yapılan müdahalede bir endirek serbest vuruş kararı vermeliydi. Karabüksporlu oyuncunun ayağından kaleciye giden topta kaleciye pas yoktu. Bu oyuncu rakibinin ayağından topu alma mücadelesindeyken top ayağından sekerek kaleciye gitti. Yardımcı hakemler Serkan Gencerler ve Erdinç Sezertam hatasızdılar.