Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yanlış karar kart getirdi

Şampiyonun belirlendiği bu son maçta her 2 takım da varını yoğunu ortaya koydu. Sarı lacivertliler maçın ilk yarısında oyunun hakimiyken ikinci yarıda sahanın en iyi oyuncusu Dia’nın atılmasıyla oyun hakimiyetini kaybettiler. Sonrasında Galatasaray daha kontrollü ve akılcı oynayarak sakinliğini kaybetmeden istediğini aldı. Şampiyon olan Galatasaray’ı ve sezon boyunca mücadele eden tüm takımları tebrik ediyorum.
Maçın hakemi Cüneyt Çakır’a gelince faul yorumlarında önemli değerlendirme hataları yaptı. Dia’nın sarı kart gördüğü pozisyonda Çakır ve yardımcısının verdiği faul kararı yanlıştı. Dia bu pozisyonda Hakan Balta’ya faul yapmamıştı. Sonrasında Dia’nın topa tepki olarak vurmasından dolayı gördüğü ikinci sarı kart doğruydu, ancak bu karta zemin hazırlayan pozisyonda hakem ekibinin hatalı kararı belirleyici oldu.
Hakemin maçın başında Semih’in atmış olduğu golü iptal etmesi doğruydu, çünkü Semih’in, Muslera’ya bir faulü vardı. Kalecinin degaj yapmak için başlamış olduğu aksiyona Semih’in vücudunu koyarak yapmış olduğu hareket açık bir ihlaldi. Ujfalusi’nin ikinci sarı karttan ihracı ise doğruydu.