Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Özgür Yankaya; bana göre Türk futbol hakemliğinin gelecek vaat eden yeni yüzü. MHK de ona olan güvenini göstererek ilk haftanın dikkat çekici maçlarından birine verdi. Maçta zaman zaman yer alma hataları yaşadı. Kondisyonu ve fiziki avantajını iyi kullanarak pozisyonlara yakındı. İlk yarıda ceza alanı içinde penaltı beklenen pozisyonda, top çok kısa mesafeden ve yerden sekerek önce Ekrem’in karnına sonradan koluna temas ediyor. Ekrem’in kolu doğal pozisyonda ve top da ele doğru gittiği için Yankaya’nın devam kararı doğruydu. Ancak ikinci yarının hemen başında bu pozisyonun neredeyse bire bir aynısında Baros’a elle oynama çalması çelişkiydi.
52. dakikada Melo’nun topsuz alanda Mahmut’a attığı kafanın karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Yankaya’nın arkası dönük olduğu için pozisyonu görme şansı yoktu. Oysa o hatta bulunan yardımcı hakem Cem Hanoğlu ve dördüncü hakem Taner Gizlenci’nin bu pozisyonu tespit edip, hakeme bildirmeleri gerekliydi.
Sonuç olarak Yankaya’yı oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim. Topu oyunda tutma arzusu ve objektif yapısıyla göz doldurdu.