Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Fernandes ve Quaresma'nın eksikliği çok açık hissedildi. Sezon başından bu yana bütün oyun sistemini bu oyuncular üstüne kuran siyah-beyazlılar, final paslarında yetersiz kaldı. Fenerbahçe, maçın ilk yarısında baskılıydı, ancak ikinci yarıda topu rakip alana taşımakta zorlandı.
Özgür Yankaya, ilk derbisini yönetti. Maçta hatalar da yaptı. Bazı sarı kartları ve serbest vuruşları atladı. Örneğin Cristian'ın, Holosko'ya yapmış olduğu müdahale hem serbest vuruşu hem de sarı kartı gerektiriyordu. Ancak Yankaya 'Devam' dedi. Holosko'nun yardımcı hakeminin yanında ayakkabısını çıkarıp yere atması da kararını protestoydu. Bunun da karşılığı sarı karttı.
Avantaj uygulamalarını başarı ile yapan Özgür Yankaya, bazı pozisyonlarda düdüğünü geç çalarak oyunun tansiyonunun gereksiz yere yükselmesine neden oldu. Ancak tüm bunların dışında maçın sonucuna etki eden bir hata yapmayan Yankaya, ilk derbisi olmasına rağmen başarılıydı diyebiliriz.
Maçtaki en önemli artısı soğukkanlı oluşu ve her iki takıma eşit düdükler çalmış olmasıydı.
Yardımcı hakem Erdinç Sezertam, Yankaya'nın kaçırmış olduğu çok önemli faul pozisyonunu tespit ederek hakemini önemli bir hatadan kurtardı.