Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Özgür Yankaya sezon başından bu yana gösterdiği başarılı yönetimleriyle dikkat çekiyor. Bu maçta da çok doğru faul ve kart yorumları yaptı. Fazla düdük çalmadan oyunu kontrol altında tutmayı
başardı.
Maçın ilk yarısında Halil’in penaltı beklediği pozisyonda devam kararı çok doğruydu. Halil’in ayağına rakibinin bir müdahalesi yoktu sadece topla oynamak istiyordu. Yine Gaziantepsor’lu Serkan Kurtuluş’un penaltı beklediği pozisyon için de doğru karar verdi. Serkan kendini çok kolay bırakıyor, istese devam edebilirdi.
Adrian’ın sarı kartı olduğu halde yerde yatarken kendisine doğru gelen topu kalkıp sahiplenmesi ilginç bir görüntüydü. Ancak Özgür’ün devam kararı bana göre de doğruydu. Çünkü Adrian yere düşmeden önce hakemden ne bir faul istedi, ne de abartılı bir şekilde yerde kıvrandı. O nedenle ikinci sarı kart bu oyuncu için ağır bir karar olurdu.
Maçın son bölümlerinde yardımcı hakem Asım Yusuf Öz öyle bir hatalı ofsayt bayrağı kaldırdı ki evlere şenlik. Alanzinho’nun pasında topla buluşan Henrique rakibinden bir metre geriden geliyor. Asım çok şanslıymış ki bu oyuncu golü atamadı. Ya bu pozisyon gol olsaydı!