Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Top çizgiyi geçti

Trabzonspor hafta içi Şampiyonlar Ligi maçı oynamış olmasına rağmen oldukça diri ve istekliydi. Özellikle Burak ve Colman başarlı oynadılar. Burak eğer bu formu ve gol yüzdesiyle devam ederse sezon bitiminde gol rekoru kırar. Kayserispor maçın ilk yarısında önemli fırsatlar yakaladı ancak bunları gole çeviremedi.
Halis Özkahya ise başarılı bir maç yönetti. Çok koştu ve pozisyonlara yakındı. Sarı kartlarında ve faul kararlarında haklıydı. Burak’ın penaltı beklediği pozisyonda devam kararı doğruydu. Burada eleştirilmesi gereken kişi bence Burak olmalı. Burak eğer bu pozisyonda penaltı almak için hakemi yanıltmaya çalışacağına, devam etse belki de takımına bir gol daha kazandıracaktı.
Yine bir serbest vuruştan gelen topta, topun çizgiyi geçti - geçmedi tartışmaları vardı. Topun net olarak çizgiyi geçtiği görülüyor. Ancak hem o tarafta bulunan yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın’ın hem de hakemin bu pozisyonu yakalama şansları yoktu. Çünkü hakem serbest vuruş için yerini almış iken yardımcı hakem de ceza alanı ön çizgisi yakınında bulunan son adam hizasındaydı. Bu pozisyonu net görebilmesi için kale çizgisinde olması gerekiyordu ki o da mümkün değildi. Hakemler adına ve Trabzonspor adına şanssız bir pozisyondu.