Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe, Cristian ve Mehmet Topuz oyuna girene kadar geçen zamanda pek bir varlık gösteremedi. Bu oyuncuların sahaya sürülmesinden sonra, Stoch’un etkili oyunu, biraz da hakemin katkısı ile golü bulan sarı-lacivertliler zor da olsa bir puan almayı başardı. Elazığspor’a gelirsek, iyi bir takım değil. Ancak Fenerbahçe’den daha iyi mücadele etmeyi başardılar.
Hakem Tolga Özkalfa geçen sezon da bekleneni verememişti. Bu sezona da kötü yönetimle başladı. Öylesine yanlış uygulamalar yaptı ki, sakin giden maçta tansiyonu yükseltecek kararlar verdi. Fenerbahçe’nin golünden önce, Bülent Ertuğrul’un sakatlandığı pozisyonda oyunu mutlaka durdurmalıydı. Çünkü top yakından sert şekilde Ertuğrul’un kalbinin olduğu bölgeye çarpmış ve oyuncu yere düşmüştü. Özkalfa düdüğünü çalmalıydı. Ertuğrul’un sert toptan etkilenerek sakatlandığı ortadayken, oyunu durdurmaması Özkalfa adına büyük bir hataydı.
Bir de olayın diğer tarafı var. Şimdi ben Tolga Özkalfa’ya soruyorum. Yerde yatan oyuncu Fenerbahçeli olsaydı, acaba yine oyunu devam ettirebilir miydi?