Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk defa bir lig karşılaşmasında, kendi seyircisi önüne çıkan Beşiktaş'ın taraftarı maça beklenen ilgiyi göstermedi. Ancak mevcut taraftarın coşkusu ise alkışa değerdi. Ankaragücü ise yaşadıkları birçok sıkıntıya rağmen gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlamak gerekir. Beşiktaşlı oyuncular özellikle maçın son bölümlerinde gösterdikleri üstün gayretle kazanmayı başardı.
Hakem Tolga Özkalfa, maçta oyunun kontrolünü bir türlü eline alamadı. Faul ve kart değerlendirmelerinde standardı sağlayamayan Özkalfa, özellikle disiplin uygulamalarında ciddi yorum hataları yaptı.
Hakem Özkalfa, bana göre maçın hemen başında rakibine yaptığı sert hareketten dolayı Quaresma'ya sarı kart göstermeliydi. Ayrıca ilk yarının sonlarına doğru Ankaragücü'nden Kağan'ın rakibi Simao'ya yapmış olduğu hareket ciddi faullü bir müdahaleydi ve bu oyuncu kesinlikle kırmızı kart görmeliydi. Görünen o ki sıfır tolerans uygulaması hakemlerce çok iyi anlaşılamamış.
MHK'nin bu maçın kasetini ve Tolga Özkalfa'yı alıp, gösterdiği ve göstermediği kartlarla ilgili mutlaka bir eğitim yapmalı.