Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir kulüp başkanının oyun devamında taraftarlarına yapmış olduğu tezahüratların yanlış olduğunu anons etmesine ilk defa tanık oldum. Talimatlara göre Aziz Yıldırım bu davranışından dolayı bir ceza alabilir.

Hakem Halis Özkahya’ya gelince maçın sonucuna etki eden çok önemli bir yorum hatası vardı. İlk golden önce vermiş olduğu serbest vuruş kararı hatalıydı. Çünkü top Serdar Kurtuluş’un göğsünden sekerek eline geliyor ve dolayısıyla bu serbest vuruşu gerektiren bir müdahale değildi ve oyunun devam etmesi gerekiyordu. Hakem serbest vuruş kararı vererek oyunun sonucuna etki eden bir hataya imza attı.

Sonrasında bu serbest vuruştan gelen ortadan atılan gol de tartışmalara neden oldu. Bu pozisyonda ise hakemin devam kararı doğruydu çünkü; Mehmet Topal topa kafasını vurmak isterken bunu başaramıyor, top da doğal konumda bulunan koluna çarpıyor. Bu nedenle burada bir elle oynama söz konusu değildi.

Yardımcı hakem Serkan Gencerler’in iki kritik değerlendirmesi vardı. Turgut Doğan’ın pozisyonunu devam ettirmesi yerindeydi, ancak Cenk Tosun için kaldırmış olduğu ofsayt pozisyonunda önemli bir hata yaptı.