Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hakem Hüseyin Göçek, tartışmalı pozisyonların bol olduğu maçta vasat bir yönetim ortaya koydu. Disiplin uygulamalarındaki kararları büyük oranda doğruydu. Ancak teknik anlamda vermiş olduğu kararlarda bazı yanlışlar yaptı.
Marec Cech - Emre mücadelesinde bariz gol şansı kararı vermeyen Göçek’in kararı yerindeydi. Çünkü burada top hem Emre’nin kontrolünde değildi, hem de her iki oyuncu aynı hizada ve çok yakınlardı. Dolayısıyla sarı kart kararında haklıydı. Antalyasporlu Emrah, Mustafa Yumlu ile girmiş olduğu mücadelede penaltı bekledi. Ancak burada hakem devam diyerek doğru yaptı. Yumlu’nun rakibini düşürmek için herhangi müdahalesi yoktu.
Antalyaspor’un kazanmış olduğu penaltıda Emrah-Colman mücadelesine hakemin düdüğü bana göre ağır oldu. Göçek’in burada ‘devam’ demesi en doğru karardı. Çünkü Colman’ın Emrah’a müdahalesi varmış gibi görünse de Emrah’ın bu temasla düşmesi pek inandırıcı değildi. İstese oyuncu mücadeleye devam edebilirdi. Hakemin penaltıyı tekrar kararı ise yüzde yüz doğruydu. Çünkü atış kullanılmadan önce hem kaleci Tolga hem de Trabzonsporlu diğer futbolcular top oyuna girmeden önce ceza alanındaydı.