Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Süper Kupa maçı süper rezalete dönüştü. Maçın devamında atılan meşaleler ve tribün olayları sezon başlamadan önce sezon içinde de buna benzer olayların yaşanabileceğini gösterdi. Bu meşalelerin stada nasıl sokulduğu mutlaka araştırılmalı ve sorumlulularına ceza verilmeli. Öyle bir ceza verilmeli ki bu tüm ülkeye örnek olmalı.

Maça gelince Galatasaray takımı maçın genelinde oyuna hakim taraftı. Fenerbahçe takımında savunma ve orta sahadaki oyuncular arasındaki kopukluk devam ediyor. Maçı son derece kötü yöneten Cüneyt Çakır ve ekibi geceye damgasını vurdu. Galatasaray’ın kazanmış olduğu golden önce Kuyt’a bir değil, iki defa yapılan faulu vermeyen Çakır ve yardımcıları büyük hata yaparak Galatasaray’ın bu golü kazanmasına zemin hazırladı. Ayrıca Umut’a yapılan pozisyon penaltıysa (ki bence de penaltıydı), Kuyt‘a yapılan da bin defa fauldü.

Fenerbahçe’nin golünden önce top Baroni’nin eline geliyor ancak, top bu oyuncunun vücudundan sekerek koluna geldiği için hakemin devam kararı doğruydu. Engin’in kırmızı kartında ise sanırım küfrettiği için direkt kırmızı çıktı. Ancak hakem bu pozisyon gelene kadar Engin’e çok fazla sabır gösterdi. Sonuç olarak Türk futbolu adına kötü bir geceydi.