Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koydu. İkinci devrede Emre’nin de oyuna girmesiyle önde daha fazla pozisyon arayan Fenerbahçe, golleri bularak maçı kazanmayı bildi. Medical Park Antalyaspor ise düşmeme mücadelesi veren bir takım gibi mücadele etmedi.
Maçın hakemi Tolga Özkalfa’nın oyunun sonucuna etki eden bir hatası olmadı. Emre, Caner ve Uğur’a gösterdiği sarı kartlar kurala uygundu. Ancak Özkalfa’nın maçtaki en önemli hatası Ali Turan’ın Caner’e yapmış olduğu harekete bir faul verip, sarı kart göstermesi gereken pozisyondaydı. Ancak o ikisini de yapmadı. Burada 4. hakem ve yardımcı hakem Özkalfa’yı uyarmalıydı. Özkalfa, maç içinde bir-iki pozisyonda da acele düdük çalarak avantajı kesti. Antalyasporlu oyuncunun rakip ceza alanı içinde yapmış olduğu harekete düdük çaldı. Volkan zaten topu alıp kanatta boşta olan arkadaşına topu vermişti. Burada oyunu kesmesi gereksizdi.
Sow’un golünde kale çizgisine daha yakın iki Antalyasporlu oyuncu vardı. Bu yüzden pozisyonu ofsayt değildi. Hem bu zor pozisyonda hem de diğer ofsayt yorumlarında hata yapmayan Ekrem Kan’ı da kutlamak gerekir.