Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mersin İdman Yurdu çok istekli başladığı maçta, kalecilerinin önemli hatalarıyla basit goller yedi. Bunun neticesinde de Fenerbahçeli oyuncular maçı kazanırken zorlanmadı.
Sezona oldukça formda giren Halis Özkahya, bu maçta kritik hatalar yaptı.
Fenerbahçe ceza alanı içinde Bekir’in topa koluyla müdahalesini yeri kötü olduğu için tespit edemedi. Bu pozisyonda Bekir’in kolu açık ve doğal konumda değildi. O nedenle bir penaltı ve sarı kart vermeliydi.
İbrahim Kaş’ı ihraç ettiği pozisyonda haklıydı, ancak avantajı oynatıp, sonra ikinci sarı kartı göstermesi teknik bir hataydı. Bu oyuncuya ikinci sarı kartı, ihlali yaptığı anda oyunu durdurup göstermeliydi. Zurita’nın Emre’ye dirseğiyle yapmış olduğu sert müdahaleye ikinci sarı kartı göstermeliydi.
Bana göre hakem ekibinin maçta ki en önemli hatası, Mersin İdman Yurdu’nun kazanmış olduğu golün iptaliydi . Burada Zurita topa doğru elini uzattı fakat dokunamadı. Sonrasında top Yobo’nun kafasına çarparak kaleye girdi. Özkahya önce golü verdi, ancak yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın’ın bana göre hatalı elle oynama işaretiyle nizami bir golü iptal etti.
Sonuç olarak verilmeyen penaltı ve gollerle, gösterilen ve gösterilmeyen kartlarla Halis Özkahya kalitesine yakışmayan bir maç yönetti.