Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Her iki takım için de ağır bir maçtı. Bu haftaki yoğun maç temposu belli ki, her iki takımı da yorgun düşürmüş. Fenerbahçe'de, Orhan Şam ve Ziegler olağanüstü çaba gösterdiler. Kayserispor'da Amrabat, güçlü fiziki yapısı ve başarılı oyunuyla dikkat çekti.
Maçın genelinde çelişki kararlar veren Müftüoğlu, Fenerbahçe lehine çaldığı faul düdüklerini her nedense Kayserispor'lu oyuncular aynı müdahaleye maruz kalmış olmasına rağmen çalmadı. Sarı kart değerlendirmelerinde ise standart kararlar veremedi. Gökhan Ünal'ın rakibine yapmış olduğu hareket sarı kart olmalıydı.
İkinci yarının hemen başında rakibinin kafasından gelen top Orhan Şam'ın koluna çarptı. Orhan Şam arkasından gelen topu göremediği için pozisyon kesinlikle penaltı değildi. Hakemin devam kararı doğruydu.
Yaklaşık bir dakika sonra ceza alanı içerisine yapılan ortada Bilica çok net şekilde topla eliyle oynadı. Müftüoğlu penaltı kararı vermeyerek çok büyük bir hataya imza attı. Ancak Müftüoğlu, asıl skandal hatayı elle oynayan oyuncuyu Kayserispor'lu Zurab sanarak, ona sarı kart gösterip, aleyhine direkt serbest vuruşla oyunu başlatmış olmasıydı. Kuddusi Müftüoğlu bu skandal kararlarıyla oyunun sonucuna etki etmiş oldu.