Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor istekli başladığı maçın ilk dakikalarında bol gol pozisyona girdi. Ofsayt taktiği Karabükspor’a pahalıya mal oldu. Burak eğer ofsayta düştüğü pozisyonlarda biraz daha dikkatli olsa fark maçın başında açılmıştı.
Sezonun ilk maçından bu yana hakemlerin kötü performanslarını konuşup durduk. Fakat bu maçta Kamil Abitoğlu ve yardımcıları hatasız bir maç yöneterek hakem camiası adına şeytanın bacağını kırmış oldular. Abitoğlu, sakindi ve kendine güveni tamdı. Oyunun hızını kesmeyen Abitoğlu, avantaj pozisyonlarında doğru uygulamalar yaptı. Basit faullere düdük çalmadı ve disiplin uygulamasında hatasızdı. Sarı kartlarını, her iki takıma da yerinde ve zamanında kullanarak hem oyuncuların hem de taraftarların güvenini kazandı.
Kıdemli yardımcı hakem Bülent Gökçü, Trabzonspor’un ikinci golünden önce devam ettirdiği pozisyonda haklıydı. Maçın diğer yardımcı hakemi Kemal Yılmaz, özellikle maçın ilk yarısında en az hakem kadar efor sarfetti. Kaldırmış olduğu ofsayt bayraklarının genelinde hata yapmadı. Göstermiş oldukları başarılı performanslarından dolayı hakem ekibini tebrik ediyorum.