Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Karşılaşmaya Galatasaray daha arzulu başladı ve gelen erken golle öne geçti. Eskişehirspor ilk yarının son bölümlerinde yüklendi, ancak gol şansını yakalayamadı. Maçın ikinci yarısı oldukça sert geçti.
Hakem Tolga Özkalfa disiplin uygulamalarında standart kararlar veremedi. Sabri'nin itirazına gösterdiği sarı kart doğruydu, ama Diego'ya sarı kart gösterdiği pozisyonda abartılı bir itiraz yoktu. Burada Diego'ya kart gösterip, Ujfalusi ve Kazım'a sarı kart çıkarmayınca çelişkili bir durum ortaya çıktı.
Maçın ilk dakikalarında Engin'e sert hareketlerinden dolayı sarı kart göstermesi gerekirken daha sonra faul bile olmayan pozisyonda sarı kart vermesi hataydı. Galatasaray'ın kazandığı ilk golde Elmander topsuz alanda Nadareviç'e bir müdahalede bulunuyor, fakat hakemin devam kararına saygı duymak gerekir.
Maç oynanırken topsuz alanda Eskişehirsporlu Veysel'in, Selçuk'u itmesiyle başlayan ikili mücadele, Selçuk'un rakibine sportmenlik dışı hareketler yapmasıyla devam etti. Bu pozisyonda her iki oyuncunun sarı kart görmesi doğruydu. Ancak oyun Eskişehirspor aleyhine serbest vuruşla başlaması gerekirken taç atışıyla başladı.