Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Uzun zamandan bu yana seyretmeyi özlediğimiz bir mücadeleydi. Tribünlerin dolu olması maçın heyecanını artırdı. Her iki takımı mücadelelerinden dolayı kutlamak gerekir.
Samsunspor'un en büyük sıkıntısı kalesinde. Kaleci Ahmet'in formsuzluğu devam ediyor. Özellikle Elmander ve Sercan'ın oyuna girmesinden sonra oyunun şekli tamamen Galatasaray lehine döndü.
Hakem Kuddusi Müftüoğlu maçta önemli hatalar yaptı. Bana göre müsabakanın başında Fink'e ve ikinci yarıda Sabri'ye net bir sarı kartı göstermedi.
Baros'un penaltı beklediği pozisyonlarda devam kararı yerindeydi. Samsunspor kalecisi Ahmet'in, Galatasaraylı Elmander'e yapmış olduğu hareket için hakemin penaltı kararı vermesi de doğruydu. Ancak kartın rengi sarı olmalıydı. Çünkü Ahmet rakibine ciddi faullü bir hareket yapmadı, sert ve gereksiz bir müdahalede bulundu. Burada Kuddusi Müftüoğlu kırmızı kart göstererek ciddi bir hata yapmış oldu.
Ayrıca penaltı atışı kullanıldığı esnada ve atışı yapan oyuncu topa dokunmadan önce her iki takım oyuncularının topa en az 2-3 metre yaklaşmış olmaları nedeniyle atış tekrar ettirilmeliydi.